Simulare Examen Electrotehnică cls. III


In sfarsit o unealta foarte utila celor ce vor sa recapituleze cunostintele de electrotehnica pentru a participa la examenul pentru clasa a III-a (CEPT Novice). Este vorba de un simulator de examen cu intrebari aleatorii din programa ANCOM pentru clasa a III-a (intrebarile notate cu A si B din documentul oficial).

Simulatorul afiseaza 16 intrebari (aceasta este cerinta la examen) din care trebuie sa raspundeti corect la minimum 12. La acest simulator nu exista barem de timp, insa la examenul real aveti la dispozitie aproximativ 60 de minute.

Daca doriti sa efectuati un alt set aleator de intrebari va recomand sa dati SHIFT+REFRESH acestei pagini. In documentul oficial sunt 343 de intrebari pentru clasa a III-a (CEPT Novice), asa ca aveti de unde sa va instruiti si sa recapitulati materia pentru examen.

Daca exista vreo gresala la vreuna dintre intrebari sau la vreun raspuns va rog sa-mi lasati mesaj pentru a putea corecta acea intrebare. Va multumesc! Succes!


Simulator examen radioamator clasa a III-a (CEPT Novice)
Trebuie sa raspundeti corect la 12 din 16 intrebari.
Succes!

1.

02B13J/ Liniile de forţă ale câmpului electric produs de o sarcină electrică punctiformă negativă sunt dispuse:

 
 
 
 

2.

12B62M/ Un emiţător cu puterea la ieşire de 50W foloseşte o antenă cu câştigul G= 6dBd. Cât de mare trebuie să fie puterea emiţătorului pentru ca folosind o antenă cu un câştig de numai 3dBd să se asigure acelaşi câmp radioelectric la recepţie?

 
 
 
 

3.

26A24R/ Un transformator ideal conectat la o reţea de 200Vca este compus dintr-un primar cu 2000 spire şi un secundar cu tensiunea de mers în gol de 20V. Cât este numărul de spire din secundar?

 
 
 
 

4.

12B63/ Impedanţa caracteristică a unei linii de transmisiune (a unui fider) pentru o frecvenţă dată este:

 
 
 
 

5.

09B31K/ Se dă un circuit serie R,L,C alimentat în curent alternativ sinusoidal. Tensiunea la bornele inductanţei este Ul=300V, cea de la bornele condensatorului este Uc=300V, iar cea de la bornele rezistenţei este Ur=50V. Cât este tensiunea la bornele întregului circuit?

 
 
 
 

6.

35B11M/ Un bec de 25 W pentru tensiunea de 10V este alimentat printr-o rezistenţă serie de la o sursă ideală de 30V. Ce putere se disipă pe această rezistenţa dacă becul funcţioneză în regimul său nominal?

 
 
 
 

7.

03B51J/ Care dintre afirmaţiile care urmează constituie unul dintre argumentele principale pentru adoptarea unei scheme de emiţător cu translare de frecvenţă?

 
 
 
 

8.

07B34K/ Amplificatorul final de putere (PA) al unui emiţător funcţionează în clasă C. În acest caz în circuitul de ieşire al elementului amplificator circulă curent (anodic sau de colector):

 
 
 
 

9.

02A26/ Precizaţi ce schemă de conectare este folosită pentru tranzistorul cu efect de câmp în figura alăturată:

 
 
 
 

10.

04A41K/ Ce tip de receptor este posibil să nu conţină oscilatoare?

 
 
 
 

11.

01A32/ Analizând dispozitivul din figură se deduce că acesta este un filtru RC de tip:

 
 
 
 

12.

08B53K/ Care din procedurile ce urmează poate fi folosită pentru obţinerea modulaţiei de fază?

 
 
 
 

13.

39B11M/ Două rezistenţe (R1=10Ω şi R2=50Ω) sunt legate în paralel şi alimentate împreună de la o sursă cu rezistenţa internă Ri=50Ω. Dacă puterea disipată de R1 este P1=10 W, cât este puterea P2 disipată de rezistenţa R2 ?

 
 
 
 

14.

62A11S/ Câţi Volţi corespund unei tensiuni de 10μV?

 
 
 
 

15.

05A13J/ În ce unităţi de măsură se exprimă energia stocată în câmp electrostatic?

 
 
 
 

16.

01A21/ Care este funcţia principală a unui rezistor în montajele electronice?

 
 
 
 

YO3RAM
Latest posts by YO3RAM (see all)
Rating: 5.0/5. From 12 votes.
Please wait...

About YO3RAM

Radioamator din 2015 cu pasiune pentru electronică și radio încă de pe băncile școlii primare, datorită tatalui meu care mi-a pus prima dată letconul în mână. Mulțumesc tată.

One Comment

  1. Interesant programul(sit-ul)…eu am facut un program similar dar pentru desktop(nu necesita conexiune la net), care isi salveaza chestionarele generate si le pot reincarca…

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*