Simulare Examen Electrotehnică cls. III

In sfarsit o unealta foarte utila celor ce vor sa recapituleze cunostintele de electrotehnica pentru a participa la examenul pentru clasa a III-a (CEPT Novice). Este vorba de un simulator de examen cu intrebari aleatorii din programa ANCOM pentru clasa a III-a (intrebarile notate cu A si B din documentul oficial).

Simulatorul afiseaza 16 intrebari (aceasta este cerinta la examen) din care trebuie sa raspundeti corect la minimum 12. La acest simulator nu exista barem de timp, insa la examenul real aveti la dispozitie aproximativ 60 de minute.

Daca doriti sa efectuati un alt set aleator de intrebari va recomand sa dati SHIFT+REFRESH acestei pagini. In documentul oficial sunt 343 de intrebari pentru clasa a III-a (CEPT Novice), asa ca aveti de unde sa va instruiti si sa recapitulati materia pentru examen.

Daca exista vreo gresala la vreuna dintre intrebari sau la vreun raspuns va rog sa-mi lasati mesaj pentru a putea corecta acea intrebare. Va multumesc! Succes!


Simulator examen radioamator clasa a III-a (CEPT Novice)
Trebuie sa raspundeti corect la 12 din 16 intrebari.
Succes!

1.

23A24R/ Un transformator ideal conectat la o reţea de 200Vca este compus dintr-un primar cu 2000 spire şi un secundar cu tensiunea de mers în gol de 10V. Cât este numărul de spire din secundar?

 
 
 
 

2.

45B11N/ Două rezistenţe (R1=100Ω şi R2=50Ω) sunt legate în paralel şi alimentate împreună de la o sursă ideală. Dacă prin R1 circulă un curent I1=0,1A, cât este curentul I2 prin R2 ?

 
 
 
 

3.

21B26M/ Care din simbolurile din figură reprezintă un tranzistor unijoncţiune (TUJ) cu canal P?

 
 
 
 

4.

13B25N/ Ce tip de polarizare necesită o diodă LED pentru a produce luminescenţă?

 
 
 
 

5.

07A11/ Ce este curentul electric?

 
 
 
 

6.

04B34K/ Amplificatorul final de putere (PA) al unui emiţător funcţionează în clasă A. În acest caz în circuitul de ieşire al elementului amplificator circulă curent (anodic sau de colector):

 
 
 
 

7.

01B42/ Receptorul a cărei schemă bloc este prezentată mai jos este destinat recepţiei semnalelor:

 
 
 
 

8.

06B42J/ Ce funcţie este posibil să îndeplinească blocul ne marcat din schema receptorului din figură?

 
 
 
 

9.

02A26/ Precizaţi ce schemă de conectare este folosită pentru tranzistorul cu efect de câmp în figura alăturată:

 
 
 
 

10.

05B34K/ Amplificatorul final de putere (PA) al unui emiţător funcţionează în clasă AB. În acest caz în circuitul de ieşire al elementului amplificator circulă curent (anodic sau de colector):

 
 
 
 

11.

18B33L/ Un alimentator de reţea are tensiunea de mers în gol 16V, dar dacă debitează un curent de 0,25A tensiunea la borne scade la 12V. Cât este (teoretic) curentul de scurtcircuit Isc pe care-l poate debita sursa şi la care trebue asigurată protecţia?

 
 
 
 

12.

01B54J/ Un emiţător asigură o tensiune de 20 Volţi eficace la bornele unei rezistenţe de sarcină de 50Ω. Ce putere utilă corespunde acestui regim?

 
 
 
 

13.

14B21L/ Ce tip de potenţiometru este recomandabil pentru reglajul tensiunii?

 
 
 
 

14.

36B11M/ Un bec de 100 W pentru tensiunea de 100V este alimentat printr-o rezistenţă serie de la o sursă ideală de 300V. Ce putere se disipă pe această rezistenţa dacă becul funcţioneză în regimul său nominal?

 
 
 
 

15.

14B16L/ Cât este frecvenţa F a unui semnal sinusoidal a cărui perioadă este T=10μs?

 
 
 
 

16.

01B70J/ Analizaţi figura de mai jos şi stabiliţi care este “zona de tăcere”.

 
 
 
 

YO3RAM
Latest posts by YO3RAM (see all)
Rating: 5.0/5. From 14 votes.
Please wait...

About YO3RAM

Pasionat de electronică și radio încă de pe băncile școlii...

5 Comments

  1. Interesant programul(sit-ul)…eu am facut un program similar dar pentru desktop(nu necesita conexiune la net), care isi salveaza chestionarele generate si le pot reincarca…

    Rating: 5.0/5. From 2 votes.
    Please wait...
  2. am 10 puncte in graba,fara sa invat in domeniu,doar din amintiri

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
  3. Multumesc pentru acest tool!
    Primul test de genul : Felicitari, ai obtinut 13 din 16 puncte.
    Dupa inca 200 de teste cu documentare profunda unde gresesc si rata de succes de 98% nu ma duc la ancom la sustinerea examenului 😁.
    Cheers

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
  4. Intrebarile , din Simulare , Se refera , la RADIOAMATORI ,Sau , la ,OPERATORI RADIO,? In ,intreaga , mea , activitate,de ,RADIOAMATOR , de 58 de ani , Am constatat ,,,,,,,Notiunea si , activitatea , de RADIOAMATOR ,, nu poate fi , confundata , cu cea , de OPERATOR RADIO ,Tendinta , , actuala , a, RADIOAMATORISMULUI., se va transforma ,curand , in ,,,, MANUITORI DE STATII RADIO,IN TRAFIC, , Ca atare , rog , Modificati, ,,, BIBLIOGRAFIIA,de pregatire , pentru sustinerea probelor

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • Da, e o nuanta notabila. Dar astea sunt probele si documentatia oficiale, deocamdata. Desigur ca radioamatorii sunt mult mai mult decat niste operatori radio, insa ei vor deveni cu adevarat radioamatori abia dupa ce vor lua examenul si vor incepe sa exploreze subdomeniile radioamatorismului, asa ca pentru inceput ar putea fi denumiti si operatori radio… Multumesc pentru comentariu.

      No votes yet.
      Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*