Simulare Examen Electrotehnică cls. III


In sfarsit o unealta foarte utila celor ce vor sa recapituleze cunostintele de electrotehnica pentru a participa la examenul pentru clasa a III-a (CEPT Novice). Este vorba de un simulator de examen cu intrebari aleatorii din programa ANCOM pentru clasa a III-a (intrebarile notate cu A si B din documentul oficial).

Simulatorul afiseaza 16 intrebari (aceasta este cerinta la examen) din care trebuie sa raspundeti corect la minimum 12. La acest simulator nu exista barem de timp, insa la examenul real aveti la dispozitie aproximativ 60 de minute.

Daca doriti sa efectuati un alt set aleator de intrebari va recomand sa dati SHIFT+REFRESH acestei pagini. In documentul oficial sunt 343 de intrebari pentru clasa a III-a (CEPT Novice), asa ca aveti de unde sa va instruiti si sa recapitulati materia pentru examen.

Daca exista vreo gresala la vreuna dintre intrebari sau la vreun raspuns va rog sa-mi lasati mesaj pentru a putea corecta acea intrebare. Va multumesc! Succes!


Simulator examen radioamator clasa a III-a (CEPT Novice)
Trebuie sa raspundeti corect la 12 din 16 intrebari.
Succes!

1.

13B63/ La bornele fiderului unei antene s-a măsurat un raport de unde staţionare SWR=2. Este posibil să se îmbunătăţească raportul de unde staţionare pe acest fider dacă între el şi emiţător se intercalează un circuit suplimentar de adaptare (TRANSMATCH)?

 
 
 
 

2.

01B19J/ Ce curent consumă de la reţeaua de 220Vca un amplificator cu puterea utilă de 1100w şi cu un randament global de 50% ? (alegeţi valoarea cea mai apropiată de cea reală).

 
 
 
 

3.

18B70M/ În ce direcţie trebue îndreptată o antenă directivă situată în emisfera nordică pentru a utiliza optim propagarea pe auroră?

 
 
 
 

4.

05A41K/ Care este numărul minim de oscilatoare pe care trebuie să-l conţină un receptor pentru semnale MA?

 
 
 
 

5.

04B62K/ Care dintre figurile de mai jos ar putea fi cel mai probabil diagrama de radiaţie a antenei fir lung (Long Wire)?

 
 
 
 

6.

02B70J/ Analizaţi figura de mai jos şi stabiliţi care este “zona de undă directă”.

 
 
 
 

7.

04B24L/ Un transformator ideal conectat la reţeaua de 220V alimentează în secundar filamentul unui tub electronic care consumă 300 W la 5V. Ce putere se consumă de la reţea?

 
 
 
 

8.

06A22K/ În ce unităţi se măsoară energia acumulată într-un condesator?

 
 
 
 

9.

59A11R/ Câţi Amperi corespund unui curent de 2mA?

 
 
 
 

10.

07A41K/ Care este numărul minim de oscilatoare pe care trebuie să-l conţină un receptor pentru semnale SSB?

 
 
 
 

11.

01B63/ Dacă ΔL şi ΔC sunt elemente “distribuite”, ce reprezintă circuitul din figură?

 
 
 
 

12.

02B44/ Largimea de banda este data de:

 
 
 
 

13.

17A62/ Printre caracteristicile unor antene este şi “raportul faţă/spate”. Cum se defineşte acesta?

 
 
 
 

14.

30B11L/ Pentru ce curent care parcurge o rezistenţă de 500Ω se realizează o putere disipată de 5 W?

 
 
 
 

15.

20B26M/ Care din simbolurile din figură reprezintă un tranzistor JFET cu canal N?

 
 
 
 

16.

04B63J/ O antenă la rezonanţă şi cu impedanţa la borne de 300Ω, este cuplată direct cu un fider fără pierderi, a cărui impedanţă caracteristică este de 75Ω. Ce raport de undă staţionară se obţine pe fider?

 
 
 
 

YO3RAM
Latest posts by YO3RAM (see all)
Rating: 5.0/5. From 11 votes.
Please wait...

About YO3RAM

Radioamator din 2015 cu pasiune pentru electronică și radio încă de pe băncile școlii primare, datorită tatalui meu care mi-a pus prima dată letconul în mână. Mulțumesc tată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*