Electrotehnica CEPT Novice


In sfarsit o unealta foarte utila celor ce vor sa recapituleze cunostintele de electrotehnica pentru a participa la examenul pentru clasa a III-a (CEPT Novice). Este vorba de un simulator de examen cu intrebari aleatorii din programa ANCOM pentru clasa a III-a (intrebarile notate cu A si B din documentul oficial).

Simulatorul afiseaza 16 intrebari (aceasta este cerinta la examen) din care trebuie sa raspundeti corect la minimum 12. La acest simulator nu exista barem de timp, insa la examenul real aveti la dispozitie aproximativ 60 de minute.

Daca doriti sa efectuati un alt set aleator de intrebari va recomand sa dati SHIFT+REFRESH acestei pagini. In documentul oficial sunt 343 de intrebari pentru clasa a III-a (CEPT Novice), asa ca aveti de unde sa va instruiti si sa recapitulati materia pentru examen.

Daca exista vreo gresala la vreuna dintre intrebari sau la vreun raspuns va rog sa-mi lasati mesaj pentru a putea corecta acea intrebare. Va multumesc! Succes!


Simulator examen radioamator clasa a III-a (CEPT Novice)
Trebuie sa raspundeti corect la 12 din 16 intrebari.
Succes!

1.

12B28J/ Care din simbolurile din figură reprezintă un circuit logic de tip “INVERTOR” (NOT)?

 
 
 
 

2.

23B31M/ Divizorul rezistiv reglabil din figură este alimentat de la o sursă de tensiune constantă, iar regimul său este supravegheat cu instrumente de măsură ideale. Cum se modifică indicaţiile acestora dacă rezistenţa potenţiometrului “rp” scade?

 
 
 
 

3.

04B81J/ Care este eroarea absolută cu care se măsoară frecvenţa de 10MHz folosind un frecvenţmetru digital a cărui bază de timp internă este garantată la 10ppm (părţi per milion)? (se neglijază eroarea numărătorului şi a porţii).

 
 
 
 

4.

13A18/ Ce componentă a spectrului unei emisiuni A3E este situată în centrul acestuia?

 
 
 
 

5.

11B53L/ Care din procedurile ce urmează poate fi folosită pentru obţinerea modulaţiei cu bandă laterală unică?

 
 
 
 

6.

18B70M/ În ce direcţie trebue îndreptată o antenă directivă situată în emisfera nordică pentru a utiliza optim propagarea pe auroră?

 
 
 
 

7.

26B31/ Cât este capacitatea echivalentă la bornele A, B ale circuitului din figură?

 
 
 
 

8.

21A11/ Dublarea tensiunii la bornele unei rezistenţe va produce o putere disipată:

 
 
 
 

9.

08B33K/ Un alimentator de reţea are tensiunea de mers în gol 16V, dar dacă debitează un curent de 2A tensiunea la borne scade la 12V. Cât este rezistenţa sa internă Ri?

 
 
 
 

10.

15A26K/ Care din simbolurile din figură reprezintă un tranzistor bipolar NPN?

 
 
 
 

11.

09B62L/ Care dintre cele trei figuri reprezintă diagrama de radiaţie în plan orizontal a unui dipol montat orizontal?

 
 
 
 

12.

10A14J/ În ce unitate de măsură se exprimă energia stocată în câmp magnetic?

 
 
 
 

13.

23B16M/ Ce defazaj Ø (în grade) este între două semnale sinusoidale de 50 Hz, dacă atunci când unul trece din semialternanţa pozitivă în cea negativă, celălalt trece din semialternanţa negativă în cea pozitivă?

 
 
 
 

14.

36B11M/ Un bec de 100 W pentru tensiunea de 100V este alimentat printr-o rezistenţă serie de la o sursă ideală de 300V. Ce putere se disipă pe această rezistenţa dacă becul funcţioneză în regimul său nominal?

 
 
 
 

15.

02B54J/ Un emiţător asigură o tensiune de 30 Volţi eficace la bornele unei rezistenţe de sarcină de 50Ω. Ce putere utilă corespunde acestui regim?

 
 
 
 

16.

08B25/ Care este aplicaţia cea mai răspândită pentru diodele “cu contact punctiform”?

 
 
 
 

YO3RAM
Latest posts by YO3RAM (see all)
Rating: 5.0/5. From 9 votes.
Please wait...

About YO3RAM

Radioamator din 2015 cu pasiune pentru electronică și radio încă de pe băncile școlii primare, datorită tatalui meu care mi-a pus prima dată letconul în mână. Mulțumesc tată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*