Setup pentru S.O.T.A.

Pentru cine nu stie, S.O.T.A. este prescurtarea de la Summits On The Air adică “Vârfuri in aer (eter)” si este un program de premii pentru radioamatorii din intreaga lume care are ca scop incurajarea legaturilor radio portabile din zonele montane. A inceput in martie 2002 si a fost gandita de asa natura incat participarea radioamatorilor sa nu fie restrictionata doar la montaniarzi ci si la cei mai sedentari, sau care din anumite motive nu pot calatori pe munte. Astfel operatorii radio participanti la programul S.O.T.A. se impart in doua categorii si anume: Activatorii si Vanatorii.

Activatorii sunt cei ce cutreiera muntii si, de pe varful unui munte, fac minimum patru (4) legaturi radio valide pentru activarea acelui varf de munte. In timp ce Vanatorii sunt radioamatorii de acasa care incearca sa faca legaturi cu cei de pe varful muntelui. In ambele cazuri, radioamatorii au de raspectat cateva reguli simple iar premiul obtinut are la baza un punctaj realizat prin insumarea punctelor varfurilor de munte activate. In functie de inaltimea varfului de munte acesta are un punctaj ce variaza intre 1 si 10. Daca varful de munte este activat iarna in conditii dificile, Activatorul mai primeste un bonus de 3 puncte. Un varf de munte poate fi activat de acelasi radioamator o singura data intr-un an calendaristic.

Regulile Activatorilor sunt simple si de bun simt. Ei trebuie sa ajunga pe varful de munte cu piciorul, bicicleta nemotorizata sau animal de povara. Legaturile radio pot fi realizate in orice banda de radioamatori numai cu echipament carat de echipa de activare, sau daca radioamatorul este singur, de el insusi. Alimentarea echipamentelor se poate face doar de la surse portabile (baterie, acumulatori, panouri solare), un generator pe combustibil fosil este interzis. In timpul legaturilor, radioamatorul poate fi la o distanta pe verticala de maximum 25 de metri de varful propriuzis. Nu se considera legaturi valide cele efectuata cu alti radioamatori din echipa de activare sau legaturi facute prin repetoare. Bineinteles ca radioamatorul trebuie sa aibe licenta (autorizatie) valida in aria de unde face legarurile, sa respecte puterea de emisie a autorizatiei si o conduita corespunzatoare.

In Romania aproape toate varfurile de munte sunt prezente in programul S.O.T.A. La sfarsitul articolului voi adauga lista de varfuri din Romania. Consider ca acest program mi se potriveste “manusa”, deoarece imbina doua hobby-uri importante pentru mine si anume drumetiile montane si radioamatorismul. In acest articol vreau sa abordez tema echipamentului necesar si suficient pentru a putea participa in programul S.O.T.A. ca Activator. Pentru asta a trebuit sa ma hotarasc in ce benzi voi face QSO-urile. Prefer undele scurte din cateva motive suficiente pentru mine. Oscilez intre benzile de 40 si cea de 20 de metri. As merge si mai sus in benzile de 17, 15, 12, sau 10m pentru a avea antene cat mai scurte si mai usor de inaltat, dar pentru asta ar trebui sa am si internet in varful de munte ca sa pot anunta pe cluster unde si pe ce frecventa sunt. Pe unele varfuri exista posibilitatea internetului (pe telefonul mobil) insa pe altele nu, iar radioamatorii nu prea stau in benzile superiare de unde scurte, cel putin pe cei din YO nu prea i-am auzit… De aceea inclin sa raman la benzile de 40 si 20 de metri.

Oricum ar fi am nevoie de o statie de unde scurte care sa fie usoara dar care sa aibe si o putere mai mare de 5w. Singurele care s-ar incadra acestor cerinte sunt FT-857D (2,1 kg), mai noua FT-891 (1,9 kg) de la Yaesu si IC-706 MkIIG (2,45 kg) de la Icom, toate avand 100W pentru unde scurte. Altele nu prea stiu, poate ma puteti ajuta in comentarii. Tind sa caut o statie FT-857D desi, pentru ca nu se mai fac decat clone chinezesti, as prefera una mai veche dar originala ceea ce e mai greu de gasit (neumblat in ea). FT-891, cu 200 de grame mai putin la greutate e un pic mai scumpa, desi la SH s-ar apropia de pretul lui 857 si din cauza faptului ca nu are benzile de ultrascurte. Ma mai gandesc pana strang toti banutii.

In ceea ce priveste acumulatorii oscilez intre cei de motocicleta si cei de drona LiPo. Daca cineva dintre voi, cititorii mei, aveti ceva experienta in aceasta zona, v-as ruga sa-mi scrieti la comentarii. Stiu ca LiPo pentru drone ar fi bune la temperaturi pozitive peste 7-8 grade Celsius, insa la frig se comporta foarte prost si mai au si un incarcator complicat cu prize pentru fiecare celula. Pe de alta parte, am inteles tot studiind problema, ca ar trebui sa gasesc un tip de acumulator cu descarcare lenta. Criteriile de alegere a bateriei, pentru mine ar fi simple: sa fie cat mai usoara si sa aibe amperaj mare sa ma tina cele cateva legaturi pe care vreau sa le fac pentru activarea varfului de munte. Stiind ca statiile consuma in jur de 22-23 de amperi la 100W va fi cam greu sa le folosesc la puterea asta, dar m-as multumi daca as putea sa dau cu 50W unde consumul scade la 7-8 amperi. Daca un apel repetat de 3 ori l-as face in 30 de secunde, apoi QSO-ul cu controale cu tot s-ar intinde pe durata unui minut, de inmultit cu 5-6 legaturi, hai sa punem rotund 10, ar insemna ca acumulatorul ar trebui sa ma tina cel putin 15-20 de minute cu 7-8 amperi. Acest deziderat s-ar realiza cam cu orice acumulator de drona de 8-10A, poate si mai mare, dar si cu un acumulator de motocicleta de 10-15A. Dezbaterea ramane intre avantaje si dezavantaje cum ar fi greutatea, timpul de incarcare, costul acumulatorului dar si a incarcatorului cat si posibilitatea de a functiona la temperaturi mai scazute. Ar mai fi si varianta acumulatoarelor de 12v 20-30-40A ca cele din ultima poza cu baterii, dar nu stiu ce incredere sa am in chinezii care le produc, ca pot scrie orice pe ele… Daca aveti pareri sau sugestii va rog sa le scrieti la comentarii.

Eeee, am ajuns la ceea ce doare pe cei mai multi dintre radioamatori si anume antenele… Sarma in sine nu e o problema, insa inaltarea ei pe pozitia de lucru ar cam fi. Majoritatea celor ce merg pe teren cu statiile folosesc undite. Problema lor e ca sunt cam subtiri in varf si se indoaie usor mai ales cand o folosesti pentru un inverted V. Utilizarea pentru o verticala cu ground plane nu intampina probleme mai ales ca ancorarea se face ori direct din contragreutati ori cu bucatele relativ scurte de sfoara. Eu am achizitionat o undita de 7 metri, dezavantajul principal este legat de lungimea cand e stransa, are 1 metru, adica e putin cam prea lunga pentru rucsac. Dar hai sa zicem ca merge, daca mai mult de jumatate intra in rucsac, restul poate sa “atarne in sus” pe-afara. Ultima bucatica din undita, cea mai subtire poate fi eliminata, asta face ca la verticala de 20m unghiul contragreutatilor sa fie mai deschis ceea ce ar putea ajuta la impedanta. Am vazut in magazinele on-line pentru radioamatori de pe la altii o varianta de undita care inchisa are putin peste jumatate de metru iar deschisa poate varia intre 4-5 metri si 9-10 metri. Are mai multe elemente telescopice si este dedicata pentru acest rol.

Insa problema cea mai mare o constituie trepiedul suport pe care trebuie pusa undita. Un trepied foto (usor si micut) nu prea e bun pentru ca nu e foarte stabil si se dezechilibreaza repede avand unghiul picioarelor destul de mic. Functioneaza bine un trepied de boxa sau macar unul de lumini de studio. Sunt mai solide insa au dezavantajul de a fi destul de grele. Ca sa le cari pe un traseu montan te cam rupe de spate. Voi ce parere aveti?

Un alt “echipament” pe care ar trebui sa-l am la mine in expeditia de activare a unui varf de munte este cablul dintre antena si statie, cu mufele aferente. Ideal ar fi sa gasesc o bucata de vreo 5 metri de RG-58 de calitate, ceea ce in magazinele din YO e imposibil. Exista insa pe piata, putin mai scump, cablul coaxial H155 care are apropape aceleasi caracteristici de dimensiune ca si RG-58. Este o solutie viabila pentru a nu apela la RG-213 sau la alte variante mai groase si implicit mai grele. Cateva mufe si adaptoare care vor acoperi toate posibilitatile de interconectare a echipamentelor, vor completa lista de necesar. Pe langa toate acestea am sa iau si analizorul de antena, pentru masuratori. Calibrat cu un frecventmetru de precizie este foarte util.

Sa nu uitam de log. Pentru log ar fi varianta unei tablete micute cu un softulet (eu am VLS Logger) care stie sa exporte ADIF si CSV. Site-ul SOTA accepta formatul CSV (Comma Separated Variable) sau TSV (Tab Separated Variable). Bineinteles ca se pot scrie si pe hartie ca apoi sa fie trecute, acasa, in format digital. Daca aveti alte recomandari pentru log va rog sa le faceti in comentarii.

In speranta ca am acoperit destul de bine necesarul rucsacului pentru un Activator va rog sa-mi spuneti parerile si recomandarile voastre referitoare la acest subiect. Bineinteles ca in rucsacul respectiv va trebui sa am si sacul de dormit, cortul, haine, mancare si alte accesorii specifice drumetiilor montane (frontala, briceag, periuta de dinti, etc). Daca printre voi, cititorii, exista si vre-un Activator cu experienta, v-as fi recunoscator daca mi-ati da cateva sfaturi utile.

Va multumesc tuturor,

73 de YO3RAM


P.S. Asa cum am promis, afisez aici lista cu varfurile din România acceptate in Programul S.O.T.A.

Ultima rubrica din dreapta din tabele se refera la suprapunerea cu Programul W.W.F.F. (World Wide Flora Fauna), program asemanator cu S.O.T.A. dar care are ca obiective parcuri naturale si arii protejate.

Mai sunt si alte programe ce imbina radioamatorismul cu drumetiile, utile pentru cei ce vor sa calatoreasca insa nu pot urca muntii. Printre ele putem enumera:
C.O.T.A. (Castles On The Air – Castele si Ruine), noi avem 971 de castele si ruine in lista internationala.
I.O.T.A. (Islands On The Air – Insule), la noi e una singura langa Sfantu Gheorghe, Scalinu Mare (EU-183)
W.L.O.T.A. (World Lighthouse On The Air – Faruri), (4) Sulina, Gura Portitei, Sf. Gheorghe si Constanta
W.W.F.F. (World Wide Flora Fauna – Parcuri Naturale, Arii Protejate), la noi sunt multe… e bine.
P.O.T.A. (Parks On The Air – Parcuri), noi inca nu suntem, probabil ca nu s-a ocupat nimeni pana acum… Iata oportunitatea!
B.O.T.A. (Beaches On The Air – Plaje) si de aici ne-au sarit, probabil tot dezinteresul nostru… Iata inca o oportunitate!

Promovarea radioamatorismului in randul tinerilor, de catre tineri se face si printr-un program asemanator cu cele de mai sus care se numeste Y.O.T.A. (Youngsters On The Air – Tineri Radioamatori), ce mie personal mi se pare o initiativa foarte buna. Bravo lor!

La noi in tara s-a dezvoltat un program asemanator, oarecum sub aripa W.W.F.F., ce vizeaza mânăstiri. Se numeste W.R.O.M. (Worked Orthodox Monasteries in Romania – Mânăstiri Ortodoxe din România). Despre lista manastirilor ce pot fi activate, despre Flora-Fauna cat si despre celelalte programe voi scrie separat.


Muntii Macinului
ReferenceNameAltitudeLongitudeLatitudeLocatorScoreYOFF
YO/MM-001Țuțuiatul / Greci46728.264245.2050KN45de1YOFF-009
YO/MM-002Boclugea41128.439245.1192KN45fc1YOFF-385
YO/MM-003Priopcea41028.255845.1217KN45dc1YOFF-009
YO/MM-004Țuguiata40228.386744.9767KN44ex1YOFF-175
YO/MM-005Iacobdeal34128.202545.1083KN45cc1YOFF-161
YO/MM-006Consul33328.513345.0225KN45ga1YOFF-385
YO/MM-007Deniz-Tepé27028.690044.9992KN44ix1YOFF-256
YO/MM-008Sulucu Mare37028.204045.2426KN45cf1YOFF-009
YO/MM-009Beș-Tepé24329.038045.0901KN45mc1YOFF-108
Carpatii Meridionali
ReferenceNameAltitudeLongitudeLatitudeLocatorScoreYOFF
YO/MC-001Moldoveanu254524.736145.5995KN25io10YOFF-309
YO/MC-002Negoiu253624.558545.5851KN25go10YOFF-309
YO/MC-003Parângul Mare251923.539245.3400KN15si10YOFF-373
YO/MC-004Lespezi251724.570045.5783KN25gn10YOFF-309
YO/MC-005Peleaga250922.893345.3650KN15ki10YOFF-011
YO/MC-006Omu250825.456345.4457KN25rk10YOFF-015
YO/MC-007Vânătoarea lui Buteanu250724.631945.6043KN25ho10YOFF-309
YO/MC-009Coștila249025.485245.4274KN25rk10YOFF-015
YO/MC-010Retezat248522.850045.3808KN15kj10YOFF-011
YO/MC-012Păpușa250822.908345.3692KN15ki10YOFF-011
YO/MC-013Custura245722.929245.3492KN15li10YOFF-011
YO/MC-014Păpușa239125.061245.5050KN25mm10YOFF-309
YO/MC-016Bucura I243222.861745.3658KN15ki10YOFF-011
YO/MC-017La Om / Piscul Baciului223825.211745.5270KN25om10YOFF-010
YO/MC-019Cindrel224423.801745.5783KN15vn10YOFF-132
YO/MC-020Godeanu222922.647545.2317KN15hf10YOFF-011
YO/MC-021Ursu212423.918845.3230KN15xh10
YO/MC-023Drăgșanul208022.890845.3125KN15kh10YOFF-011
YO/MC-024Oslea194622.890045.2358KN15kf8YOFF-314
YO/MC-025Dobrii192822.560045.1575KN15gd8YOFF-311
YO/MC-026Straja186823.264245.3083KN15ph8YOFF-314
YO/MC-027Piatra Mică181625.265245.5509KN25pn8YOFF-010
YO/MC-028Coarnele179023.180045.2933KN15oh8
YO/MC-029Cozia166824.336745.3225KN25eh8YOFF-006
YO/MC-030Oboroca154423.192545.3883KN15oj8
YO/MC-031Măgura Branului137525.323845.5247KN25pm8YOFF-010
YO/MC-032Pietrele Albe133522.540844.9800KN14gx8YOFF-008
YO/MC-033Dealul Mățău101725.073345.2350KN25mf6
YO/MC-034Groapa Oii95125.178045.2102KN25of6
YO/MC-035Sultanu84925.597545.1469KN25td4
YO/MC-037Dealul Înalt59924.266746.1742KN26de2
YO/MC-038Dealul Vărănic40322.588344.6742KN14hq1
YO/MC-039Hârtopul Darei250624.828345.5892KN25jo10YOFF-309
YO/MC-040Scărișoarei247124.742545.5733KN25in10YOFF-309
YO/MC-041Gălășescu Mare247124.769045.6104KN25jo10YOFF-309
YO/MC-042Roșu246924.952345.4758KN25ll10YOFF-309
YO/MC-043Arpașul Mare246824.677545.5975KN25io10YOFF-309
YO/MC-044Arpașul Mic246124.658345.5933KN25ho10YOFF-309
YO/MC-045Hârtopul Ursului246124.752845.6061KN25jo10YOFF-309
YO/MC-046Mușeteica244224.649245.5742KN25hn10YOFF-309
YO/MC-047Vârful Mare243322.921745.3833KN15lj10YOFF-011
YO/MC-048Boia243124.481745.5725KN25fn10YOFF-309
YO/MC-050Setea Mare236523.606445.3408KN15ti10YOFF-373
YO/MC-051Budislavu234324.458345.5817KN25fn10YOFF-309
YO/MC-052Mohoru233723.636445.3416KN15ti10YOFF-373
YO/MC-053Șerbota233124.538845.5849KN25go10YOFF-309
YO/MC-054Ludișoru232124.926745.5817KN25ln10YOFF-309
YO/MC-055Scara230624.503345.5833KN25go10YOFF-309
YO/MC-056Berevoescu Mare230024.983345.5900KN25lo10YOFF-309
YO/MC-057Moraru229122.675845.2525KN15ig10YOFF-011
YO/MC-058Gugu229122.674245.2775KN15ig10YOFF-011
YO/MC-059Șteflești224223.805845.5317KN15vm10YOFF-132
YO/MC-060Balindru Mare220723.875845.5225KN15wm10YOFF-132
YO/MC-061Căleanu219622.556745.3025KN15gh10YOFF-311
YO/MC-062Galbena219422.760845.2683KN15jg10YOFF-011
YO/MC-063Pietrii219222.661745.3750KN15hj10YOFF-483
YO/MC-064Piatra Albă217823.759245.5083KN15vm10YOFF-132
YO/MC-065Micaia217023.753345.3383KN15vi10YOFF-373
YO/MC-066Paltina215222.799245.2708KN15jg10YOFF-011
YO/MC-067Nedeia215022.620845.3183KN15hh10YOFF-311
YO/MC-068Sterpului214224.058345.5192KN25am10YOFF-132
YO/MC-070Leaota213325.316745.3225KN25ph10
YO/MC-071Vârful lui Pătru213023.536745.5500KN15sn10YOFF-132
YO/MC-072Nedeia213023.846745.3275KN15wh10YOFF-313
YO/MC-073Mezea212524.945045.5175KN25lm10YOFF-309
YO/MC-075Păpău209324.879245.4258KN25kk10YOFF-309
YO/MC-076Preotesele208624.806745.5075KN25jm10YOFF-309
YO/MC-077Șureanu205923.494245.5792KN15rn10YOFF-132
YO/MC-078Bora205523.664245.3950KN15tj10YOFF-373
YO/MC-079Fratoșteanu205323.804245.4033KN15vj10
YO/MC-080Puru204923.742245.3900KN15uj10
YO/MC-081Părăginosu201323.845845.3842KN15wj10
YO/MC-082Olanelor199022.588345.2000KN15he8YOFF-311
YO/MC-083Scoarța197924.990845.6225KN25lo8YOFF-309
YO/MC-084Zmeuret197924.048345.3058KN25ah8
YO/MC-085Dudele Mari195425.360845.3800KN25qj8YOFF-291
YO/MC-086Vânturișul194225.477745.3368KN25ri8YOFF-015
YO/MC-087Ciocănașu192922.576745.2342KN15gf8YOFF-311
YO/MC-088Capra192723.566745.4275KN15sk8
YO/MC-089Petreanu189522.727545.4250KN15ik8YOFF-483
YO/MC-090Vânturarița188524.100845.2483KN25bf8YOFF-001
YO/MC-091Piatra Târnovului187923.873345.3533KN15wi8YOFF-420
YO/MC-092Făgețelul Mare185625.247545.3325KN25oh8
YO/MC-093Mănăileasa Mare185323.820845.4558KN15vk8
YO/MC-094Picuiu182722.814245.4125KN15jj8YOFF-011
YO/MC-095Baba182822.530045.1208KN15gc8YOFF-311
YO/MC-096Muntele Mic180222.474045.3730KN15fi8YOFF-311
YO/MC-097Tulișa179223.093345.3858KN15nj8YOFF-417
YO/MC-098Canciu176623.532545.5917KN15so8YOFF-132
YO/MC-099Arcanu176023.015845.2450KN15mf8YOFF-314
YO/MC-100Molidvișul175823.546745.2717KN15sg8YOFF-313
YO/MC-101Prejba174424.111745.6067KN25bo8YOFF-132
YO/MC-102Tămașul Mare173525.151745.5458KN25nn8YOFF-309
YO/MC-103Vlașcu Mic173322.516745.0608KN15gb8YOFF-008
YO/MC-104Clăbucetul171724.550845.4725KN25gl8YOFF-309
YO/MC-105Fetița169623.592545.5900KN15to8YOFF-132
YO/MC-106Drăgoiu169023.330045.3192KN15ph8YOFF-007
YO/MC-107Păltinel168723.563345.6192KN15so8YOFF-132
YO/MC-108Șigleu Mare168223.092545.2908KN15ng8YOFF-314
YO/MC-109Poiana Boului167122.892545.2083KN15kf8YOFF-314
YO/MC-110Țaga164125.125045.6408KN25np8YOFF-309
YO/MC-111Ciuma162925.195845.6092KN25oo8
YO/MC-112Ghițu162224.694245.3567KN25ii8YOFF-309
YO/MC-113Nedeilor161922.959045.2356KN15lf8YOFF-314
YO/MC-114Zăbava160025.267545.3892KN25pj8
YO/MC-115Plaghia158625.121745.4958KN25nl8YOFF-568
YO/MC-116Opleșata156822.595845.1000KN15hc8YOFF-008
YO/MC-117Sapa154823.445045.3125KN15rh8YOFF-373
YO/MC-118Coja154625.241745.5008KN25om8YOFF-010
YO/MC-119Muntișoru153424.558245.3700KN25gi8YOFF-309
YO/MC-120Arjana151122.450045.0175KN15fa8YOFF-008
YO/MC-121Molidvișul Mare151024.055845.3983KN25aj8
YO/MC-122Cârligele Olăneștilor150924.210045.3075KN25ch8YOFF-006
YO/MC-123Măgura Marga150222.520045.4583KN15gl8YOFF-311
YO/MC-124Jigoru Mare149923.305845.5192KN15pm8YOFF-016
YO/MC-125Muncel149623.494245.2517KN15rg8YOFF-313
YO/MC-126Molidvișul Mic149524.073345.3775KN25aj8
YO/MC-127Dosul Lupșei151523.418345.6833KN15rq8
YO/MC-128Culmea Vulturului147224.574245.4775KN25gl8YOFF-309
YO/MC-129Vârful lui Stan146622.598345.0233KN15ha8YOFF-008
YO/MC-130Furcătura Clopotivei145722.789245.4658KN15jl8
YO/MC-131Balta Roșie147023.817645.7067KN15vq8
YO/MC-132Piatra Broștenilor145322.951745.1600KN15ld8YOFF-314
YO/MC-133Cozia145022.461745.1308KN15fd8YOFF-311
YO/MC-134Pleșa144423.080045.1758KN15me8YOFF-314
YO/MC-135Măguri143925.371745.2550KN25qg8
YO/MC-136Piatra Dragoslavelor143425.196745.3617KN25oi8
YO/MC-137Piatra Cloșanilor142122.777545.1075KN15jc8YOFF-008
YO/MC-138Pleșa Mare141422.429245.2733KN15fg8YOFF-311
YO/MC-139Pleșu Mic141323.977545.5883KN15xo8YOFF-132
YO/MC-140Colții Ghimbavului140725.217545.3875KN25oj8YOFF-010
YO/MC-141Albina137124.656745.3542KN25hi8YOFF-309
YO/MC-142Chiciura136722.847545.4467KN15kk8
YO/MC-143Poiana Spinului136724.464245.3725KN25fi8YOFF-309
YO/MC-144Cernii136422.375045.0933KN15ec8
YO/MC-145Piva134523.033345.1925KN15me8YOFF-314
YO/MC-146Gurguiatul133925.558345.2608KN25sg8
YO/MC-147Înălățul Mare131022.501744.9550KN14gw8YOFF-008
YO/MC-148Drăganu130925.141745.4450KN25nk8YOFF-568
YO/MC-149Măgura130424.108345.6642KN25bp8
YO/MC-150Dosul Deavoii129222.419245.1758KN15fe6YOFF-311
YO/MC-151Pietroșița128524.160845.3875KN25bj6
YO/MC-153Măgura126824.355845.5217KN25em6YOFF-309
YO/MC-154Gorganu125124.249245.4750KN25cl6
YO/MC-155Colțul Pietrei122922.482544.9050KN14fv6YOFF-008
YO/MC-156Piatra Leșului122823.380845.4642KN15ql6
YO/MC-157Pârâul Câinelui122124.211745.2658KN25cg6
YO/MC-158Chicioara121824.707545.2967KN25ih6YOFF-449
YO/MC-159Ștevaru121322.755045.1575KN15jd6YOFF-008
YO/MC-160Poiana Bârsa Fierului121225.236345.6464KN25op6
YO/MC-161Paltinului120223.209245.5667KN15on6YOFF-016
YO/MC-162Pleașa120124.314245.5200KN25dm6YOFF-309
YO/MC-163Piscul Glivii119823.329245.6942KN15pq6
YO/MC-164Șușcu119222.449244.8917KN14fv6YOFF-008
YO/MC-165Arnota118324.046445.2066KN25ae6YOFF-001
YO/MC-166Poiana Mică117922.675845.0558KN15ib6YOFF-008
YO/MC-167Strungii121624.742545.3542KN25ii6YOFF-309
YO/MC-168Cioaca Frasinului116622.762545.1392KN15jd6YOFF-008
YO/MC-169Piatra Mică a Cloșanilor116322.760045.0917KN15jc6YOFF-008
YO/MC-170Dealul Cireșului116123.982545.3917KN15xj6
YO/MC-171Gruiu Lazului114924.171745.6450KN25cp6YOFF-273
YO/MC-173Dealul Drușchii113022.380045.1550KN15ed6
YO/MC-174Domogled110522.443344.8717KN14fu6YOFF-008
YO/MC-175Ciclovete110522.442544.9642KN14fx6YOFF-008
YO/MC-176Sliva106823.368345.2367KN15qf6YOFF-007
YO/MC-177Crucii103123.063345.5867KN15mo6
YO/MC-178Măgura101322.442545.2275KN15ff6YOFF-311
YO/MC-179Oului100424.335045.4458KN25ek6
YO/MC-180Trântorul99223.415845.2342KN15qf6YOFF-007
YO/MC-181Geanțul Hermanului97922.619245.0667KN15hb6YOFF-008
YO/MC-182Dealul Șcheiului95924.065045.6875KN25aq6
YO/MC-183Dealul Dumbrava95624.012545.7217KN25ar6
YO/MC-184Golul Cireșului95424.374245.3892KN25ej6
YO/MC-185Piatra Varului94723.629245.8233KN15tt6
YO/MC-186Dâlmei92924.236745.5850KN25co6YOFF-132
YO/MC-187Bătrânul92722.383345.4342KN15ek6
YO/MC-188Plopul93322.384245.2192KN15ef6
YO/MC-189Piatra Tăiată91924.167545.2425KN25cf6
YO/MC-190Paharnicului88522.670845.0075KN15ia4YOFF-382
YO/MC-191Purcărețu87023.005045.5583KN15mn4
YO/MC-192Plaiul Galben88624.440845.2267KN25ff4
YO/MC-193Șuvița Olănești82024.221745.1950KN25ce4
YO/MC-194Măgura80423.108345.5333KN15nm4YOFF-016
YO/MC-195Văratic80023.466745.8625KN15ru4
YO/MC-196Râpa cu Brazi77124.729945.1391KN25id4
YO/MC-197Dealul Furcilor77023.863345.8042KN15wt4
YO/MC-198Pleșului76624.320845.2058KN25de4
YO/MC-199Dealul Măgura59323.058345.7692KN15ms2
YO/MC-200Stog149324.128345.2825KN25bg8YOFF-006
YO/MC-201Mateiași124125.145045.3058KN25nh6
YO/MC-202Chei114224.729245.3625KN25ii6YOFF-309
YO/MC-203Feței Mari106824.480045.3150KN25fh6
YO/MC-204Cota 1022102225.197545.3917KN25oj6YOFF-010
YO/MC-205Cioclovina95622.900845.1025KN15kc6YOFF-314
YO/MC-206Toaca89824.790045.2525KN25jg4YOFF-449
YO/MC-207Ciocanu88724.976745.2650KN25lg4
YO/MC-208Râpa Roșie86925.045845.1767KN25me4YOFF-456
YO/MC-209Corneiul Babelor77122.665044.9242KN14hw4YOFF-382
YO/MC-210Slătiaru76723.959145.1114KN15xc4
YO/MC-211Mercani74025.473345.1050KN25rc4
YO/MC-213Teiș71325.674245.0783KN25ub4
YO/MC-214Maiag63822.556744.7725KN14gs2YOFF-382
YO/MC-215Becheni61223.745045.0700KN15ub2
YO/MC-216Chicera Veștem61224.290445.6912KN25dq2YOFF-473
YO/MC-217Colții Obârșiei248525.455045.4329KN25rk10YOFF-015
YO/MC-218Podragu246224.684745.6042KN25io10YOFF-309
YO/MC-219Lăițel239024.586945.5881KN25ho10YOFF-309
YO/MC-220Lesul237523.565045.3472KN15si10YOFF-373
YO/MC-221Urdele222823.658745.3454KN15ti10YOFF-373
YO/MC-222Furnica210325.493645.3632KN25ri10YOFF-015
YO/MC-223Piule208122.911945.3018KN15kh10YOFF-011
YO/MC-224Floarei206624.128245.5233KN25bm10YOFF-132
YO/MC-225Piatra Iorgovanului201422.850845.2826KN15kg10YOFF-011
YO/MC-226Secările189025.315845.3708KN25pi8YOFF-291
YO/MC-227Smida Mare177523.568845.5224KN15sm8YOFF-132
YO/MC-228Zănoaga172824.360745.5615KN25en8YOFF-309
YO/MC-229Diham158225.498945.4675KN25rl8YOFF-015
YO/MC-230Raciu151825.380045.2704KN25qg8YOFF-015
YO/MC-231Ofului151022.728945.4656KN15il8YOFF-483
YO/MC-232Cota 1445144522.835345.2318KN15kf8YOFF-008
YO/MC-233Păroasa143723.032145.3338KN15mi8
YO/MC-234Poiana Înaltă143222.450045.1904KN15fe8YOFF-311
YO/MC-235Dealul Țețului142823.537545.6975KN15sq8
YO/MC-236Sturc140924.197545.2925KN25ch8YOFF-006
YO/MC-237Claia Bulzului138424.309045.5665KN25dn8YOFF-309
YO/MC-238Rudii134523.303345.5983KN15po8YOFF-016
YO/MC-239Borei134425.265845.4167KN25pk8YOFF-010
YO/MC-240Groșilor122325.245845.4111KN25oj6YOFF-010
YO/MC-241Ostrișul119822.453345.1008KN15fc6
YO/MC-242Plătica115424.846945.3146KN25kh6
YO/MC-243Înălățul Mic114622.482244.9425KN14fw6YOFF-008
YO/MC-244Fața Roșie111824.590845.2983KN25hh6
YO/MC-245Cota 1115111523.982645.3654KN15xi6
YO/MC-246Măgura Poienei107223.720045.7913KN15us6
YO/MC-247Cota 1028102824.262245.4992KN25dl6
YO/MC-248Cota 1008100824.168345.2683KN25cg6
YO/MC-249Runcu Bezdedului91025.515845.1833KN25se6
YO/MC-250Oancea85924.246845.6094KN25co4YOFF-132
YO/MC-251Cerboanea80322.688344.9417KN14iw4YOFF-382
YO/MC-252Lacul Frumoasei75324.285845.1492KN25dd4
YO/MC-253Dumbrava75024.952346.0828KN26lb4YOFF-408
YO/MC-254Chicioara / Godeanu72222.608344.8092KN14ht4YOFF-382
YO/MC-255Dumbrava67323.504245.8725KN15su2
YO/MC-256Brânzeni61422.787544.9500KN14jw2
YO/MC-257Dumbrăvița59424.104245.0583KN25bb2
YO/MC-258Izbășești58424.403145.0386KN25ea2
YO/MC-259Măgura56524.281845.6453KN25dp2YOFF-473
YO/MC-260Curmătura Crețului54822.854044.9707KN14kx2
YO/MC-261Podina54823.834646.3132KN16wh2YOFF-202
YO/MC-262Lăculețe51825.414945.0106KN25qa2
YO/MC-263Poienile42423.418344.8500KN14ru1
YO/MC-264Rătez42222.897444.9654KN14kx1
Carpatii de Vest
ReferenceNameAltitudeLongitudeLatitudeLocatorScoreYOFF
YO/WC-001Cucurbăta Mare184822.689246.4408KN16ik8YOFF-458
YO/WC-002Vlădeasa183622.794246.7592KN16js8YOFF-020
YO/WC-005Drăghița141322.800046.4142KN16jj8
YO/WC-006Piatra Secuiului112823.587846.4464KN16tk6YOFF-434
YO/WC-007Măgura Vișagului109722.837546.8367KN16ku6
YO/WC-009Fărcașu101723.202546.7492KN16or6
YO/WC-010Hodrâncușa102522.538346.8017KN16gt6YOFF-506
YO/WC-011Pâncoaia99822.308346.5117KN16dm6YOFF-235
YO/WC-012Boții96822.614046.8643KN16hu6YOFF-506
YO/WC-013Druja95722.380045.7550KN15es6YOFF-195
YO/WC-014Măgura Tranișului94722.845046.8708KN16ku6
YO/WC-015Mormuța93022.410046.4117KN16ej6YOFF-484
YO/WC-016Dealul Ronțaru91822.376746.4675KN16el6
YO/WC-017Măgura Băița89022.589246.4658KN16hl4YOFF-458
YO/WC-018Smida86622.357546.4017KN16ej4
YO/WC-019Runcului85922.348346.4933KN16el4YOFF-235
YO/WC-020La Baltă85223.596746.5325KN16tm4YOFF-171
YO/WC-021Măgura / Kis Magura82423.556746.6908KN16sq4YOFF-262
YO/WC-022Măgura Zugăului88022.325846.4267KN16dk4
YO/WC-023Dealul Agriș80023.528346.5983KN16so4
YO/WC-024Highiș79921.809046.2069KN06ve4
YO/WC-025Dealul Petrești79523.663846.5506KN16tn4YOFF-228
YO/WC-026Dealul Sândului75923.680846.5700KN16un4YOFF-228
YO/WC-027Morlaca76022.914246.8683KN16ku4
YO/WC-028Măgura Diecilor74122.291746.3733KN16di4YOFF-486
YO/WC-029Măgura Stânii71623.102547.1533KN17nd4
YO/WC-030Lomb68223.550046.8225KN16st2
YO/WC-031Coruș68023.492846.8275KN16rt2
YO/WC-032Pohia60822.137545.6917KN15bq2
YO/WC-033Debela Gora55721.910846.1542KN06wd2YOFF-508
YO/WC-035Măgura Surduc49622.110845.7475KN15br1
YO/WC-037Dealul lui Mocrea37821.845046.3875KN06wj1YOFF-400
YO/WC-041Muntele Mare182623.235846.4908KN16ol8YOFF-306
YO/WC-042Buteasa179222.712546.7000KN16iq8YOFF-212
YO/WC-043Tarnița170222.773346.7733KN16js8
YO/WC-044Vârfurașu169222.775046.7308KN16jr8YOFF-020
YO/WC-045Silha167023.000046.5525KN16mn8
YO/WC-046Măgura Vânătă164122.758346.6100KN16jo8YOFF-020
YO/WC-047Poienii162522.643346.6675KN16hq8YOFF-020
YO/WC-048Bătrâna157922.791746.5667KN16jn8YOFF-020
YO/WC-049Cota 1602160223.009246.5158KN16mm8
YO/WC-050Vârful Roșu156822.832546.5783KN16jn8YOFF-020
YO/WC-051Găina148622.744246.3458KN16ii8YOFF-458
YO/WC-052Țapu147522.646746.5242KN16hm8YOFF-020
YO/WC-053Țiclăul147522.945846.5867KN16lo8YOFF-020
YO/WC-054Poienița143723.283346.3300KN16ph8
YO/WC-055Piatra Fulgerată142922.935846.6208KN16lo8YOFF-020
YO/WC-056Cristeasa142522.757546.5242KN16jm8YOFF-020
YO/WC-057Poiana Mică141722.737546.7658KN16is8
YO/WC-058Măgura Călățele140422.953346.6817KN16lq8YOFF-020
YO/WC-059Negrileasa Mare138423.246746.2458KN16of8
YO/WC-060Scărița138223.376746.4975KN16ql8YOFF-434
YO/WC-061Padeș137422.321745.6625KN15dp8YOFF-401
YO/WC-062Dâmbău136923.260846.1600KN16pd8YOFF-434
YO/WC-063Geamăna136623.237546.2858KN16og8
YO/WC-064Ruscă135522.426745.6683KN15fq8YOFF-401
YO/WC-065Vâlcoi134823.199246.2258KN16of8
YO/WC-066Știubeiului132722.878346.3375KN16ki8
YO/WC-067Corabia130723.301746.1550KN16pd8YOFF-434
YO/WC-068Băieș130023.354246.1975KN16qe8YOFF-434
YO/WC-069Ugerului128523.505446.4530KN16sk6YOFF-434
YO/WC-070Secului128123.490846.3700KN16ri6YOFF-434
YO/WC-071Detunata Flocoasă125823.203346.2675KN16og6
YO/WC-072Vulcan125722.960846.2442KN16lf6YOFF-308
YO/WC-073Pleșii125023.522546.3250KN16sh6YOFF-434
YO/WC-074Ardașcheia125023.527446.4472KN16sk6YOFF-434
YO/WC-075Boului124322.380845.6392KN15ep6YOFF-401
YO/WC-076Piatra Cetii123323.486746.2658KN16rg6YOFF-434
YO/WC-077Dealul Caprei123222.711746.8133KN16it6YOFF-506
YO/WC-078Svinecea Mare122422.155844.8000KN14bt6
YO/WC-079Bendii121523.370846.4283KN16qk6
YO/WC-080Geamănului121523.485846.3417KN16ri6YOFF-434
YO/WC-081Chiciova120122.463345.6433KN15fp6YOFF-401
YO/WC-082Chicera119522.915846.7792KN16ks6
YO/WC-083Măgurii118322.622545.6100KN15ho6YOFF-483
YO/WC-084Plutonu118322.854246.2842KN16kg6
YO/WC-085Dealul Măgurii118223.450046.2692KN16rg6YOFF-434
YO/WC-086Fericelii117023.041746.1342KN16md6
YO/WC-087Piatra din Chei116723.464246.2867KN16rg6YOFF-434
YO/WC-088Leordiș116021.849244.9508KN04ww6YOFF-005
YO/WC-089Prisaca Geoagiului115823.496746.2792KN16rg6YOFF-434
YO/WC-090Cârșa Mică114822.215044.8767KN14cv6
YO/WC-092Petriceaua114223.101746.2175KN16nf6
YO/WC-093Cota 1147114723.375846.2692KN16qg6
YO/WC-094Piatra Grohotișului113023.415046.1575KN16qd6YOFF-171
YO/WC-095Nemanul Mare112222.110845.2892KN15bg6
YO/WC-096Breaza112123.160846.1092KN16nc6
YO/WC-097Grohaș112023.102546.1475KN16nd6
YO/WC-098Pleșu111222.175846.5358KN16cm6YOFF-235
YO/WC-099Măgura Fericii110622.563346.6450KN16gp6YOFF-020
YO/WC-100Seniu Mare109622.705846.8525KN16iu6YOFF-506
YO/WC-101Dosul Blidarului109423.349246.1308KN16qd6YOFF-171
YO/WC-102Setrașu108022.981746.0375KN16la6YOFF-520
YO/WC-103Poeții107522.287545.6025KN15do6YOFF-401
YO/WC-104Curmăturile Băniei106922.110844.8117KN14bt6
YO/WC-105Dealul Fragilor105823.060046.2483KN16mf6
YO/WC-106Haitău105623.042545.9850KN15mx6YOFF-520
YO/WC-107Scărișoara108622.365045.5875KN15eo6YOFF-401
YO/WC-108Cununa104621.789244.9842KN04vx6YOFF-005
YO/WC-109Dievii104422.290846.5483KN16dn6YOFF-235
YO/WC-110Brădișorul103423.036746.2067KN16me6
YO/WC-111Văratecu103122.696745.6358KN15ip6
YO/WC-112Sorbița102222.975046.3800KN16lj6
YO/WC-113Radoșca101321.900844.9617KN04wx6YOFF-005
YO/WC-114Dealul Ciungilor101223.154246.2575KN16ng6
YO/WC-115Piatra Nicaia100923.445046.3100KN16rh6YOFF-434
YO/WC-117Măgura Priei99622.910047.0075KN17ka6
YO/WC-118Dobrinu98822.593346.3850KN16hj6YOFF-458
YO/WC-119Dealul Negrii98122.938346.2183KN16lf6
YO/WC-120Țiclu97422.625046.3592KN16hi6YOFF-458
YO/WC-121Grebeni97022.897546.9450KN16kw6
YO/WC-122Duba96922.965846.0708KN16lb6YOFF-520
YO/WC-123Teiul Moșului96822.301744.7783KN14ds6
YO/WC-124Piatra Bulzului96722.767546.2917KN16jh6
YO/WC-125Vârfuiata96623.502546.4967KN16sl6YOFF-171
YO/WC-126Ascuțita Mare95922.395045.6017KN15eo6YOFF-401
YO/WC-127Nămășoaia95523.303946.0397KN16pa6
YO/WC-128Jidovu95223.223346.0858KN16oc6
YO/WC-129Măgura Guranilor94822.605046.6025KN16ho6YOFF-020
YO/WC-130Țiganului95422.788345.6350KN15jp6
YO/WC-131Văratec92822.494246.8008KN16ft6
YO/WC-132Bălăteasa92522.183346.5950KN16co6YOFF-235
YO/WC-133Stânii92023.441746.0650KN16rb6
YO/WC-134Măgura Mare91822.699246.9883KN16ix6YOFF-460
YO/WC-135Măgura91723.217546.3442KN16oi6
YO/WC-136Milu92022.697545.5817KN15in6YOFF-483
YO/WC-137Măgureaua90522.553346.1342KN16gd6YOFF-457
YO/WC-138Păltiniș90122.740846.9342KN16iw6
YO/WC-139Malului89922.635846.1175KN16hc4YOFF-457
YO/WC-140Tâlva Blidarului89721.973344.8242KN04xt4
YO/WC-141Stogului89722.965846.0133KN16la4YOFF-520
YO/WC-142Dredin89722.893346.2875KN16kg4
YO/WC-143Văratecului88122.432546.2475KN16ff4YOFF-477
YO/WC-144Predelu88422.269244.7458KN14dr4
YO/WC-145Osoiu87423.018347.1050KN17mc4
YO/WC-146Dâncoasa86122.600846.6217KN16ho4YOFF-020
YO/WC-147Chicera Ponița85822.935847.0392KN17la4
YO/WC-148Cărmăzanului85622.488346.9067KN16fv4YOFF-253
YO/WC-149Pleașa Ardeului85523.160046.0333KN16na4YOFF-223
YO/WC-150Habâtu83721.855844.8800KN04wv4YOFF-005
YO/WC-151Drocea83622.202546.1908KN16ce4YOFF-258
YO/WC-152Văratec87222.290846.5925KN16do4YOFF-235
YO/WC-153Porcurei82623.001746.0767KN16mb4
YO/WC-154Murtatul80722.965046.1983KN16le4
YO/WC-155Husului80522.290046.1625KN16dd4YOFF-258
YO/WC-156Măgura Meziazdului78422.477546.7767KN16fs4YOFF-253
YO/WC-157Frăsinoasa78422.463346.8475KN16fu4YOFF-253
YO/WC-158Socolovăț78321.910845.1733KN05we4YOFF-013
YO/WC-159Făeragu78122.955845.9908KN15lx4YOFF-520
YO/WC-160Ruda Muncelu77622.850046.0775KN16kb4
YO/WC-161Blăjeni76822.890046.2075KN16ke4
YO/WC-162Pleșa Moșului76423.114246.0433KN16nb4YOFF-520
YO/WC-163Coasta Niculii75522.905846.0875KN16kc4
YO/WC-164Pleșa Tocului76822.495046.2433KN16ff4YOFF-477
YO/WC-165Corhanul Mare73521.747544.7417KN04ur4
YO/WC-166Tâlva Toronița71321.956744.7242KN04xr4
YO/WC-167Măgura Curechiu71222.950846.1075KN16lc4YOFF-520
YO/WC-168Pleașa Mare71223.138346.0142KN16na4YOFF-223
YO/WC-169Polomi70821.975044.6950KN04xq4
YO/WC-170Bulzul Hărțăgani70822.931746.0633KN16lb4YOFF-520
YO/WC-171Poiana Aiudului70323.618346.3750KN16tj4YOFF-171
YO/WC-172Bobâlna69323.646747.1058KN17tc2
YO/WC-173Nucet69022.861745.8725KN15ku2
YO/WC-174Dosu68423.117546.0117KN16na2YOFF-223
YO/WC-175Măgura Băița67722.890046.0175KN16ka2YOFF-297
YO/WC-176Gorgan66022.571746.0292KN16ga2YOFF-254
YO/WC-177Nadiș64423.459247.1850KN17re2
YO/WC-178Dealul Măgura63722.160046.2750KN16bg2YOFF-258
YO/WC-179Godinești64722.507546.0442KN16gb2
YO/WC-180Covăciușa62822.064246.2358KN16af2YOFF-508
YO/WC-181Bucitu62221.871745.2533KN05wg2
YO/WC-182Osoiu62022.450846.4833KN16fl2
YO/WC-183Culmea Poeții61721.720845.3000KN05uh2
YO/WC-184Ciopeasca61621.955045.2717KN05xg2
YO/WC-185Dealul Lat61923.575846.9942KN16sx2YOFF-480
YO/WC-186Cărpiniș62121.773345.1217KN05vc2
YO/WC-187Măgura Șimleului59622.798347.2475KN17jf2
YO/WC-188Lespezi58023.051747.5425KN17mn2
YO/WC-189Fântâna Rece57221.687046.2289KN06uf2
YO/WC-190Măgurii56522.525046.9592KN16gx2YOFF-506
YO/WC-191Dumbrava Brebi55723.215847.2308KN17of2
YO/WC-192Cula Arenișului54921.791845.4689KN05vl2
YO/WC-193Poiana Lisa54621.532544.8358KN04su2
YO/WC-194Mizeșul53422.375046.3058KN16eh2YOFF-477
YO/WC-195Livada50121.472544.8225KN04rt2
YO/WC-196Gâlpia Nord50123.245847.1492KN17od2
YO/WC-197Măgura Poiana43722.033345.4517KN15ak1
YO/WC-198Dâmbul Gomila47922.412545.9283KN15ew1YOFF-195
YO/WC-199Cărbunari47823.271747.0567KN17pb1
YO/WC-201Sântimbru44223.618346.1400KN16td1
YO/WC-202Măgurii41922.446745.9783KN15fx1YOFF-254
YO/WC-203Pleșa42322.165046.3483KN16bi1YOFF-486
YO/WC-204Măgura Forău39522.212546.7375KN16cr1
YO/WC-205Dealul Mare37722.845847.3692KN17ki1
YO/WC-207Piatra Goznei144722.053545.1828KN15ae8YOFF-013
YO/WC-208Vârșii Mari127223.154246.3133KN16nh6
YO/WC-209Testiaș123923.330046.6550KN16pp6
YO/WC-210Hișu100723.544246.5183KN16sm6YOFF-171
YO/WC-211Copriva91322.105844.5992KN14bo6
YO/WC-212Golețul Mare80222.206744.6375KN14cp4
YO/WC-213Cucuiova75622.115844.5333KN14bm4
YO/WC-214Cernii75522.060844.5683KN14an4
YO/WC-215Tâlva Dreneșina69022.025044.6533KN14ap2
YO/WC-216Șindilii60023.661747.2292KN17tf2
YO/WC-217Dâmb59923.608347.0392KN17ta2
YO/WC-218Deal47522.469246.3017KN16fh1YOFF-477
YO/WC-219Săliște46222.524245.8767KN15gv1
YO/WC-220Piatra Grăitoare165722.673746.4904KN16il8YOFF-458
YO/WC-221Bătrânii155522.783946.5924KN16jo8YOFF-020
YO/WC-222Călineasa151722.797546.6496KN16jp8YOFF-020
YO/WC-223Cornul Caprei149122.691746.7600KN16is8
YO/WC-224Frântura138523.240046.4325KN16ok8
YO/WC-225Boinic134723.357246.5429KN16qn8YOFF-434
YO/WC-226Cota 1341134123.265846.6492KN16pp8
YO/WC-227Tătăroaia129222.618746.5628KN16hn6YOFF-020
YO/WC-228Prislop128023.485846.3808KN16rj6YOFF-434
YO/WC-229Cota 1274127423.304346.1964KN16pe6YOFF-434
YO/WC-230Măguri125223.316146.1663KN16pd6YOFF-434
YO/WC-231Pădurii119323.198546.1999KN16oe6
YO/WC-232Cota 1153115322.948346.3417KN16li6
YO/WC-233Măgulița112923.344746.2476KN16qf6
YO/WC-234Chiuz102322.968546.2829KN16lg6
YO/WC-235Vârful Mare101023.337946.0550KN16qb6
YO/WC-236Șerbanului99423.030646.3086KN16mh6
YO/WC-237Dealul Tâlfa97822.520845.6158KN15go6
YO/WC-238Tâlva Vântului96822.408345.6175KN15eo6YOFF-401
YO/WC-239Ascuțita Mare92922.311945.5722KN15dn6
YO/WC-240Cerburea90222.962846.0811KN16lb6YOFF-520
YO/WC-241Omerșnicu Mare90122.149244.6817KN14bq6
YO/WC-242Tâlva Mare85321.756745.0667KN05vb4YOFF-005
YO/WC-243Jubi82922.725045.6725KN15iq4
YO/WC-244Satului81123.573646.5426KN16sn4YOFF-434
YO/WC-245Ponor80821.939945.2467KN05xf4YOFF-013
YO/WC-246Mamut77223.503646.0840KN16sc4
YO/WC-247Cornet75622.533346.1150KN16gc4YOFF-457
YO/WC-248Poiana Lungă67422.329244.9078KN14dv2
YO/WC-249Tâlva Mică67021.733345.0575KN05ub2YOFF-005
YO/WC-250Nucului66823.555846.8708KN16su2YOFF-480
YO/WC-251Comoara65222.811745.6800KN15jq2
YO/WC-252Tâlva lui Ștefan64321.777645.0954KN05vc2
YO/WC-253Scoruș55922.853346.1318KN16kd2
YO/WC-254Ciudanovița55121.790745.1585KN05vd2
YO/WC-255Fecioara54223.463546.1069KN16rc2YOFF-171
YO/WC-256Pojaru54121.995144.9442KN04xw2
YO/WC-257Cornul51323.261747.0892KN17pc2
YO/WC-258Bain48121.796944.7017KN04vq1
YO/WC-259Bălțile44822.369246.2792KN16eg1YOFF-477
YO/WC-260Întorsătura43723.225847.2657KN17og1
YO/WC-261Pădureni38222.638647.3343KN17hi1
YO/WC-262Curat36222.528247.2257KN17gf1YOFF-460
Carpatii Orientali
ReferenceNameAltitudeLongitudeLatitudeLocatorScoreYOFF
YO/EC-001Pietrosu Rodnei230324.635047.5967KN27ho10YOFF-310
YO/EC-002Pietrosu Călimani210025.185847.1250KN27od10YOFF-002
YO/EC-004Toroiaga193024.720047.7333KN27ir8YOFF-023
YO/EC-005Toaca190125.949946.9775KN26xx8YOFF-003
YO/EC-006Baiul Mare189525.624245.3808KN25tj8
YO/EC-007Giumalău185625.484247.4342KN27rk8YOFF-394
YO/EC-008Piatra Mare184425.643345.5483KN25tn8YOFF-379
YO/EC-010Harghita Mădăraș180125.581946.4530KN26sk8YOFF-279
YO/EC-011Postăvaru179925.567845.5689KN25sn8YOFF-390
YO/EC-012Hășmașul Mare179225.804446.7041KN26vq8YOFF-004
YO/EC-013Saca Mare177725.228046.6838KN26oq8YOFF-215
YO/EC-014Fertău158925.583346.5167KN26tm8YOFF-279
YO/EC-016Grindușu166426.159246.6400KN36bp8
YO/EC-017Rarău165025.572547.4558KN27sk8YOFF-170
YO/EC-018Diecilor130125.339247.3175KN27qh8
YO/EC-019Căsarul159124.908347.2008KN27ke8YOFF-242
YO/EC-020Harghita Ciceu175925.617846.4083KN26tj8YOFF-157
YO/EC-021Vithovoș160925.731746.8608KN26uu8
YO/EC-022Crucii151625.285846.7975KN26pt8YOFF-215
YO/EC-023Higheș150125.803346.9275KN26vw8
YO/EC-024Gutâi144323.861747.6950KN17wq8YOFF-278
YO/EC-025Păușa137425.495847.6100KN27ro8YOFF-454
YO/EC-027Ciomatul Mare130125.888346.1367KN26wd8YOFF-429
YO/EC-028Măgura Codlei129225.405045.7108KN25qr6YOFF-177
YO/EC-029Lupoaia116125.627547.6808KN27tq6
YO/EC-030La Țoante114125.586747.7200KN27tr6
YO/EC-031Seredna100625.510847.6800KN27sq6YOFF-454
YO/EC-034Drăcoaia66626.570846.3058KN36gh2
YO/EC-035Dealul Vulturești51926.440847.5317KN37fm2
YO/EC-036Dealul Tansa46727.242546.9400KN36ow1YOFF-337
YO/EC-037Crasna41427.912346.9356KN36ww1
YO/EC-038Ineu227924.883347.5250KN27km10YOFF-310
YO/EC-039Puzdrelor218924.724247.5792KN27in10YOFF-310
YO/EC-040Gărgălău215924.811747.5633KN27jn10YOFF-310
YO/EC-041Negoiasa Mare204124.690847.5583KN27in10YOFF-310
YO/EC-042Căliman Izvor203225.287547.1333KN27pd10YOFF-002
YO/EC-043Țapului202424.620847.5333KN27hm10YOFF-310
YO/EC-044Retițiș202125.245847.0975KN27oc10YOFF-002
YO/EC-045Bistriciorul199025.056747.1333KN27md8YOFF-242
YO/EC-046Corongișu198724.792547.5233KN27jm8YOFF-310
YO/EC-047Tomnatecul II196724.884247.5683KN27kn8YOFF-310
YO/EC-048Farcău195824.450047.9217KN27fw8YOFF-023
YO/EC-049Ciucaș195425.926545.5217KN25xm8YOFF-231
YO/EC-051Omului193225.092547.5058KN27nm8
YO/EC-052Laptelui193124.662547.5058KN27hm8YOFF-310
YO/EC-053Neamțului192325.695045.4683KN25ul8
YO/EC-054Mihăilecu191824.465047.9058KN27fv8YOFF-023
YO/EC-055Ocolașul Mare190725.946246.9529KN26xw8YOFF-003
YO/EC-056Măieriș188525.155847.1575KN27nd8YOFF-002
YO/EC-057Gropșoare188325.975345.4899KN25xl8YOFF-231
YO/EC-058Budacu185925.675047.1225KN27uc8
YO/EC-059Nedeia Țăranului185724.683347.4775KN27il8YOFF-310
YO/EC-060Jupania185324.872547.7058KN27kq8YOFF-023
YO/EC-061Pietrosu Bardău185024.610847.8317KN27ht8YOFF-023
YO/EC-062Cearcănul184724.832547.6508KN27jp8YOFF-023
YO/EC-063Bran184024.268347.5175KN27dm8YOFF-445
YO/EC-065Pietrosu179125.541747.3758KN27sj8YOFF-380
YO/EC-066Paltinului178724.600047.4933KN27hl8YOFF-310
YO/EC-067Goru178526.417545.7969KN35ft8YOFF-024
YO/EC-068Grințieșu176025.749247.0850KN27uc8
YO/EC-069Lăcăuți177726.375845.8233KN35et8YOFF-024
YO/EC-070Hășmașul Negru177325.819246.7400KN26vr8YOFF-004
YO/EC-071Penteleu177226.416945.6028KN35fo8YOFF-375
YO/EC-072Grohotișul176825.864645.4062KN25wj8
YO/EC-074Țiganului173624.706747.7533KN27is8YOFF-023
YO/EC-075Grințeșu Mic173425.641747.2208KN27tf8
YO/EC-076Giurgiu172126.443345.7575KN35fs8
YO/EC-077Fărăoane171525.224247.4458KN27ok8
YO/EC-078Ecem170725.839046.6741KN26wq8YOFF-004
YO/EC-079Muncelul Râios170324.500847.5825KN27gn8YOFF-445
YO/EC-080Scăricica171125.593347.3175KN27th8
YO/EC-081Muntele Amiaza169525.480046.6033KN26ro8YOFF-124
YO/EC-082Scărișoara169224.611747.4583KN27hl8YOFF-310
YO/EC-083Muncelul169025.627547.0942KN27tc8
YO/EC-085Fața lui Gherghel168525.890045.4470KN25wk8YOFF-231
YO/EC-086Fâncelul168425.219246.8517KN26ou8YOFF-215
YO/EC-087Pietrosu167626.509245.7858KN35gs8
YO/EC-088Licaș167525.734246.8125KN26ut8YOFF-004
YO/EC-089Buba167025.060847.1783KN27me8YOFF-242
YO/EC-090Mălâia166226.128045.5062KN35bm8YOFF-410
YO/EC-091Țapul Mare166125.081747.6383KN27mp8
YO/EC-092Zboina Frumoasă165726.565045.7342KN35gr8YOFF-409
YO/EC-093Siriu165726.146045.5235KN35bm8YOFF-410
YO/EC-094Nemira Mare164926.323346.2558KN36dg8YOFF-238
YO/EC-095Prislopul Cataramei164424.832547.7175KN27jr8YOFF-023
YO/EC-096Călimănel164425.442547.2117KN27rf8
YO/EC-097Șandrul Mare164026.339246.1992KN36ee8YOFF-238
YO/EC-098Oușorul163925.257547.3833KN27pj8
YO/EC-099Coza162926.551745.8775KN35gv8YOFF-024
YO/EC-100Nemira Mică162726.325046.2308KN36df8YOFF-238
YO/EC-101Căldăruși162724.558347.4375KN27gk8
YO/EC-102Luhașul162625.758346.7525KN26vs8
YO/EC-103Muncelului162524.720847.4467KN27ik8
YO/EC-104Lespezi164325.542547.3350KN27si8
YO/EC-105Căturii162525.049247.5233KN27mm8
YO/EC-106Chișhovoș162425.735046.7983KN26ut8YOFF-004
YO/EC-107Tesla161325.880545.5289KN25wm8YOFF-231
YO/EC-108Heniul Mare161124.735847.2775KN27ig8
YO/EC-109Hudin161124.145047.5542KN27bn8
YO/EC-110Miroslava160524.873347.2358KN27kf8
YO/EC-111Zârna160326.330845.8625KN35du8
YO/EC-112Zâmbroslav161224.995047.6408KN27lp8
YO/EC-113Măgurii160124.763347.6667KN27jq8YOFF-023
YO/EC-114Măgura Mare159924.571747.6075KN27go8YOFF-310
YO/EC-115Greben159424.581747.7542KN27gs8YOFF-023
YO/EC-116Șloeru Mărcoșanu159225.784245.4825KN25vl8
YO/EC-117Păișaua Arsă159226.465845.8025KN35ft8
YO/EC-118Zburătura159026.444245.8558KN35fu8YOFF-024
YO/EC-119Bistricioara159024.899247.1067KN27kc8YOFF-242
YO/EC-120Ardelea158926.129246.7108KN36br8
YO/EC-121Lucina158825.159247.6883KN27nq8
YO/EC-122Hărlagi158725.569247.0858KN27sc8
YO/EC-123Clăbucetul Azuga158625.628845.4657KN25tl8YOFF-015
YO/EC-124Măgurița158224.943347.2025KN27le8YOFF-242
YO/EC-125Cornului150225.028347.1958KN27me8YOFF-242
YO/EC-126Piatra Ascuțită157725.382546.6017KN26qo8YOFF-124
YO/EC-127Pleșcuța157124.963347.5725KN27ln8YOFF-310
YO/EC-128Bolovanu Mare156926.071746.7067KN36aq8
YO/EC-129Șipoș156825.700046.6962KN26uq8YOFF-124
YO/EC-130Silhoiu Mare158324.954247.6783KN27lq8YOFF-023
YO/EC-131Măgura155925.060047.6867KN27mq8
YO/EC-132Căbălașu159426.464245.7817KN35fs8
YO/EC-133Cucu155725.760846.2183KN26vf8YOFF-280
YO/EC-134Cotului155726.010846.6950KN36aq8YOFF-459
YO/EC-135Noșcolat155325.909446.6080KN26wo8YOFF-459
YO/EC-136Șoiul Mare155326.180846.3400KN36ci8YOFF-455
YO/EC-137Bâtca Tătărcii154925.152547.6133KN27no8
YO/EC-138Bulboace154826.493345.8458KN35fu8YOFF-024
YO/EC-139Măgura154825.818347.0258KN27va8
YO/EC-140Dealul Ariilor154724.965047.1950KN27le8YOFF-242
YO/EC-141Prișca154425.611946.7948KN26tt8YOFF-124
YO/EC-142Muncelul154224.768347.2675KN27jg8
YO/EC-143Arama Neagră153825.706746.6650KN26up8YOFF-124
YO/EC-144Dodu152325.174247.5817KN27on8
YO/EC-145Clăbucetul Taurului152025.589245.4622KN25tl8YOFF-015
YO/EC-146Comarnic151825.752547.0042KN27va8
YO/EC-147Vârful Ascuțit151726.030846.5675KN36an8YOFF-459
YO/EC-148Cărunta151626.250046.4192KN36dk8
YO/EC-149Bâtca Comorii151325.812547.2600KN27vg8
YO/EC-150Suhardul Mare150425.778046.8043KN26vt8YOFF-004
YO/EC-151Mușat150326.391245.9469KN35ew8YOFF-315
YO/EC-152Măgura150325.405047.0958KN27qc8
YO/EC-153Dungu cota 1529152925.890845.5492KN25wn8YOFF-231
YO/EC-154Borzont149625.315846.6392KN26pp8
YO/EC-155Viscolul149426.006446.4245KN36ak8YOFF-459
YO/EC-156Veju Mare149425.285047.7183KN27pr8YOFF-173
YO/EC-157Măgura Tarcău149326.080846.8433KN36au8
YO/EC-158Chiozrezul Mare149125.560046.9075KN26sv8YOFF-124
YO/EC-159Lunaș148925.754246.7700KN26vs8
YO/EC-160Bretila148925.030047.5792KN27mn8
YO/EC-161Chicera lui Pasăre150624.985847.1192KN27lc8YOFF-242
YO/EC-162Păltiniș148625.410047.1142KN27qc8
YO/EC-163Jidanul148225.825046.8675KN26vu8
YO/EC-164Măgura Mare148025.200846.9017KN26ov8YOFF-215
YO/EC-165Husăuș147926.327545.6400KN35dp8
YO/EC-166Hudieș147924.173347.5533KN27cn8
YO/EC-167Pașcani147925.391747.6542KN27qp8YOFF-454
YO/EC-168Tătarul Mare147626.065045.4850KN35al8YOFF-231
YO/EC-169Bâtca Oblânc147725.668847.3681KN27ui8
YO/EC-170Vârful lui Crai150326.040045.4192KN35ak8YOFF-231
YO/EC-171Botoșul Mare147225.225847.5450KN27on8
YO/EC-172Nebununul Mare147325.867545.3567KN25wi8
YO/EC-173Clăbucet146025.985845.3867KN25xj8
YO/EC-174Cornii145724.884247.3942KN27kj8
YO/EC-175Capostaș145626.182646.2867KN36cg8
YO/EC-176Găina145525.225047.6683KN27oq8
YO/EC-177Măieruș145426.116746.7508KN36bs8
YO/EC-178Muntele Cristeș145126.189846.4150KN36cj8
YO/EC-179Craicutul144925.986746.7642KN26xs8
YO/EC-180Alunișul Mare144825.475847.1350KN27rd8
YO/EC-181Ștârbu144725.204247.6817KN27oq8
YO/EC-182Iavardi144425.914246.6417KN26wp8YOFF-459
YO/EC-183Cracu Geamăna144226.300846.6500KN36dp8
YO/EC-184Podu Calului143926.356845.5284KN35em8
YO/EC-185Bivolul153525.934247.2525KN27xg8
YO/EC-186Țiflei147424.488347.5592KN27fn8
YO/EC-187Perșa143025.033347.4308KN27mk8
YO/EC-188Mogoș Biuc141825.708046.7342KN26ur8YOFF-124
YO/EC-189Furu Mare141526.623345.6358KN35hp8
YO/EC-190Piscul Hergheliei141326.340045.7308KN35er8
YO/EC-191Hrebeni140725.245047.7233KN27or8YOFF-173
YO/EC-192Tomatul de Mijloc141826.005046.3992KN36aj8YOFF-459
YO/EC-193Colocani139526.590045.8367KN35hu8YOFF-024
YO/EC-194Lepșa139026.438045.9899KN35fx8YOFF-315
YO/EC-195Piatra Șugăului138525.843346.8458KN26wu8YOFF-226
YO/EC-196Bâtca Arsurilor138425.687547.0258KN27ua8
YO/EC-197Văcăria138325.616747.4025KN27tj8
YO/EC-198Hurduga138225.885047.0975KN27wc8
YO/EC-199Ostrei138225.757547.3542KN27vi8
YO/EC-200Piatra Tâlharului138126.540046.0233KN36ga8YOFF-024
YO/EC-201Bâtca Nedeii138025.743347.3200KN27uh8
YO/EC-202Orața138025.257547.5233KN27pm8
YO/EC-203Iorești137925.457547.6433KN27rp8YOFF-454
YO/EC-204Burda137826.106746.4150KN36bj8
YO/EC-205Muntele Agăș137726.102546.3792KN36bj8
YO/EC-206Mezovezul137725.580047.0275KN27sa8
YO/EC-207Piscul Bașca137526.250046.2975KN36dh8YOFF-455
YO/EC-208Pilișca Mare137425.821546.1535KN26vd8
YO/EC-209Mueruș137226.263346.3800KN36dj8
YO/EC-210Muncelul136924.217547.8975KN27cv8YOFF-023
YO/EC-211Bacta136825.345046.7625KN26qs8YOFF-124
YO/EC-212Măgura Sângeorz136824.609247.4067KN27hj8
YO/EC-213Picioru Negru136824.541747.4725KN27gl8
YO/EC-214Cerdac136526.583345.5708KN35hn8
YO/EC-215Dealul Bârgău136224.833347.2883KN27kg8
YO/EC-216Văratec135824.041747.6600KN27ap8YOFF-489
YO/EC-217Fagul Înalt135725.609246.8833KN26tv8
YO/EC-218Păgânilor135125.901046.4731KN26wl8YOFF-459
YO/EC-219Dosul Zâmbroaiei134624.944247.2342KN27lf8
YO/EC-220Monteoru134426.210845.4658KN35cl8
YO/EC-221Chicera134325.840846.9217KN26ww8
YO/EC-222Aluniș134326.307546.5217KN36dm8
YO/EC-223Băișescu134025.798347.3100KN27vh8
YO/EC-224Vârful Verde133925.935846.9017KN26xv8YOFF-003
YO/EC-225Obcina Lapoșului133726.335846.3708KN36ei8
YO/EC-226Arșița133625.223347.7808KN27os8YOFF-173
YO/EC-227Oala133425.357547.4158KN27qj8
YO/EC-228Baicu132825.938347.1725KN27xe8
YO/EC-229Smida Floarei132226.002746.8353KN36au8
YO/EC-230Măgura Neagră132124.872547.3250KN27kh8
YO/EC-231Chiuzul Păpăuți132026.224045.7927KN35ct8
YO/EC-232Păltinet131725.803345.2817KN25vg8
YO/EC-233Prislop133223.997447.6675KN17xq8
YO/EC-234Rosohata128225.157547.7483KN27nr6
YO/EC-235Igniș130723.673347.7325KN17ur8YOFF-521
YO/EC-236Muncelu130225.462547.5458KN27rn8YOFF-173
YO/EC-237Tomnatec130225.598347.5617KN27tn8YOFF-454
YO/EC-238Orodic129825.990046.6233KN26xo6YOFF-459
YO/EC-239Erboasa129424.806747.2858KN27jg6
YO/EC-240Murgoci129326.228346.7992KN36ct6YOFF-341
YO/EC-241Fitifoiul129225.540045.5105KN25sm6
YO/EC-242Talabor129225.715846.3217KN26uh6
YO/EC-243Pleșca Mare129223.711747.8117KN17ut6YOFF-281
YO/EC-244Bâjna128924.622747.6874KN27hq6YOFF-023
YO/EC-245Bota Mare128726.220845.6224KN35co6
YO/EC-246Bâtca Răchiței128226.053346.7758KN36as6
YO/EC-247Runcu128125.467545.5200KN25rm6
YO/EC-248Tisarul Mic128026.532845.9274KN35gw6YOFF-024
YO/EC-249Dorna127525.065847.2233KN27mf6
YO/EC-250Bondariului126624.855047.2742KN27kg6
YO/EC-251Făgetul Ciucului126425.808346.8000KN26vt6YOFF-004
YO/EC-252Piatra Arsă125825.499145.5057KN25rm6
YO/EC-253Sihla125826.101746.7967KN36bt6
YO/EC-254Măgura Coșnei125625.174247.4092KN27oj6
YO/EC-255Stânișoarelor125424.213347.5917KN27co6YOFF-445
YO/EC-256Breze125323.690847.7875KN17us6
YO/EC-257Cotumba / Obcina Rotundă125126.150646.4833KN36bl6
YO/EC-258Pietroasa120123.524247.7967KN17st6
YO/EC-259Mogoșa124623.787547.6575KN17vp6
YO/EC-260Vârful Secuiesc124525.998346.9225KN26xw6
YO/EC-261Culmea Rotundă124523.644247.8517KN17tu6YOFF-281
YO/EC-262Ehrește124425.335047.8333KN27qu6YOFF-173
YO/EC-263Cărpiniș / Dosul Pietrii124025.935346.0839KN26xc6YOFF-230
YO/EC-264Culmea Crucilor123124.974247.5000KN27lm6
YO/EC-265Buhalnița123126.130847.0558KN37bb6YOFF-018
YO/EC-266Răchitiș122725.417547.5592KN27rn6YOFF-173
YO/EC-267Bobeica123025.378947.5713KN27qn6YOFF-173
YO/EC-268Muntele Negru122626.367546.0183KN36ea6YOFF-315
YO/EC-269Păltâneasa122624.940847.3192KN27lh6
YO/EC-270Sihloaia122425.459247.8108KN27rt6YOFF-454
YO/EC-271Pilișca122325.913445.7093KN25wr6
YO/EC-272Vârful Negru123223.783347.8558KN17vu6YOFF-281
YO/EC-273Scorușeț122225.690847.6867KN27uq6
YO/EC-274Sergieva122225.361747.7725KN27qs6YOFF-454
YO/EC-275Piscul Mesteacănului122126.468345.9558KN35fw6YOFF-024
YO/EC-276Măgura Porcului122124.115047.5942KN27bo6YOFF-445
YO/EC-277Maxim122024.382547.7925KN27et6
YO/EC-278Munțișoru121725.990847.1783KN27xe6
YO/EC-279Tășuleasa121524.968347.2583KN27lg6
YO/EC-280Gombaș / Cota 1214121426.175046.1675KN36ce6YOFF-422
YO/EC-281Vârful Pădurii121725.917546.0362KN26xa6YOFF-169
YO/EC-282Prislopașu121326.147547.0192KN37ba6
YO/EC-283Măgura120925.967547.3208KN27xh6
YO/EC-284Hâga121224.681747.6967KN27iq6YOFF-023
YO/EC-285Gâlma120226.115845.4650KN35bl6
YO/EC-286Prislopașu120124.528347.7292KN27gr6YOFF-023
YO/EC-287Fântânele120124.785847.4425KN27jk6
YO/EC-288Ciclomului / cota 1221122125.875245.6008KN25wo6
YO/EC-289Măgurii119424.453347.4208KN27fk6
YO/EC-290Bariț121526.323345.9258KN35dw6YOFF-315
YO/EC-291Ivănețu119126.489245.4892KN35fl6
YO/EC-292Plaiul Ciungetului118526.376746.2625KN36eg6
YO/EC-293Ștefăniței118124.375847.5925KN27eo6YOFF-445
YO/EC-294Vârful Brazilor117923.725847.8458KN17uu6YOFF-281
YO/EC-295Capu Corbului117825.625046.9833KN26tx6
YO/EC-296Dealul Mare Sihlea117826.165047.1400KN37bd6YOFF-018
YO/EC-297Măgura Runcului117625.524247.5258KN27sm6
YO/EC-298Hoitu117524.437547.5142KN27fm6
YO/EC-299Bărzăuța117426.239246.2192KN36cf6YOFF-422
YO/EC-300Țețelea117325.982546.1342KN26xd6YOFF-230
YO/EC-301Măgura Mare119024.787547.4008KN27jj6
YO/EC-302Runcașului116724.103347.6267KN27bp6YOFF-489
YO/EC-303Măgura Cașin116526.592546.1133KN36hc6
YO/EC-304Vârful Mare116325.640047.4717KN27tl6
YO/EC-305Leu116225.245046.9717KN26ox6YOFF-026
YO/EC-306Diacu116225.674247.4408KN27uk6
YO/EC-307Măgura Gârcina116226.244247.0608KN37cb6YOFF-018
YO/EC-308Răchitiș115925.523047.0390KN27sa6
YO/EC-309Dealul Pietrei115824.861747.1808KN27ke6YOFF-242
YO/EC-310Măgura Vacii115825.517547.8625KN27su6
YO/EC-311Răchitișul115325.667546.6025KN26uo6YOFF-124
YO/EC-312Secăria114925.708745.2765KN25ug6
YO/EC-313Măgura Sărată114625.732547.4958KN27ul6
YO/EC-314Prislopul114223.740847.7633KN17us6YOFF-281
YO/EC-315Locoțeilor114026.614745.9473KN35hw6YOFF-024
YO/EC-316Măgura Săbii114024.398347.5525KN27en6
YO/EC-317Capului114024.498347.4158KN27fj6
YO/EC-318Runcul112925.540047.5200KN27sm6
YO/EC-319Coștileva112825.272547.8675KN27pu6YOFF-173
YO/EC-320Sima116226.049246.9200KN36aw6
YO/EC-321Pintenu111924.292547.6283KN27dp6YOFF-445
YO/EC-322Măgura lui Arsente111824.817547.3833KN27jj6
YO/EC-323Obcina Grindei111824.081747.6117KN27ao6
YO/EC-324Zboiu111426.411745.4300KN35ek6
YO/EC-325Corongoș118726.173545.6633KN35cp6
YO/EC-326Cetății110425.438345.8600KN25ru6YOFF-322
YO/EC-327Estere110125.788945.5893KN25vo6
YO/EC-328Vârful Negru109126.104045.6084KN35bo6
YO/EC-329Muntele Bradului109123.570047.9533KN17sw6YOFF-548
YO/EC-330Hășnăș108625.678347.5258KN27um6
YO/EC-331Spinarea Lungă108525.515845.5958KN25so6
YO/EC-332Iepii108225.805847.3850KN27vj6
YO/EC-333Țiganului108126.085845.3575KN35bi6
YO/EC-334Becheci108024.961546.6134KN26lo6YOFF-478
YO/EC-335Pleșii107726.159245.3892KN35bj6
YO/EC-336Bodea107325.564247.5092KN27sm6
YO/EC-337Cârlanului107225.982545.7183KN25xr6
YO/EC-338Clădita Mare106625.837547.4425KN27wk6
YO/EC-340Highiș105825.701945.6013KN25uo6
YO/EC-341Măgura105724.918347.4242KN27lk6
YO/EC-342Măcriș105425.665047.6533KN27tp6
YO/EC-343Măgura Domesnic105426.115847.2100KN37bf6
YO/EC-344Firtușu105025.147546.4417KN26nk6YOFF-122
YO/EC-345Șatra104923.850047.5592KN17wn6
YO/EC-346Pufu104726.425846.2275KN36ff6YOFF-411
YO/EC-347Tarnița105625.309246.9667KN26px6
YO/EC-348Vârful lui Dan103824.422547.6783KN27fq6
YO/EC-349Șumuleul Mare103325.842546.3728KN26wi6YOFF-459
YO/EC-350Vârful Mare103326.217547.0058KN37ca6
YO/EC-351Piatra Runcului111126.499246.1242KN36fc6
YO/EC-352Bucnitori103224.711747.3708KN27ii6
YO/EC-353Șiclodului102825.060046.5333KN26mm6YOFF-478
YO/EC-355Murgul Mare101525.800846.0775KN26vb6YOFF-169
YO/EC-356Cozmița101526.125846.9175KN36bw6
YO/EC-357Păltiniș101526.460846.1925KN36fe6
YO/EC-358Ascuțita Mare101425.743347.5283KN27um6
YO/EC-359Muntele Mic101223.456747.7925KN17rt6
YO/EC-360Bursunarul100826.019247.3617KN37ai6
YO/EC-361Merca Mare101125.500846.2058KN26se6YOFF-121
YO/EC-362Măgura Odobești99626.950045.8567KN35lu6YOFF-163
YO/EC-363Gârbova99325.320845.8600KN25pu6
YO/EC-364Chicera Frăsinului99024.963347.4792KN27ll6
YO/EC-365Măgura Berzunți99226.607546.3608KN36hi6
YO/EC-366Măguricea98126.540846.1150KN36gc6
YO/EC-367Hoapecu98025.367145.6548KN25qp6
YO/EC-368Bulimandru97826.559246.4067KN36gj6
YO/EC-369Ciuta97525.274745.6940KN25pq6
YO/EC-370Tribșoru97823.593347.8992KN17tv6
YO/EC-371Breaza97424.032547.3617KN27ai6
YO/EC-372Măgura Glodului97224.079247.7075KN27aq6YOFF-445
YO/EC-373Stogul de Piatră97626.453546.5944KN36fo6
YO/EC-374Muntele Negru96725.496145.9970KN25rx6
YO/EC-375Manta98826.267545.3683KN35di6
YO/EC-376Dealul Mare101826.237547.1342KN37cd6YOFF-018
YO/EC-377Olohii94824.230847.8583KN27cu6YOFF-023
YO/EC-378Voloșanca94524.086747.9242KN27bw6YOFF-432
YO/EC-379Dealul Roșu94426.790845.6167KN35jo6
YO/EC-380Runcul Boului94925.537547.6467KN27sp6
YO/EC-381Piscu Înalt94125.449845.9242KN25rw6YOFF-322
YO/EC-382Măgura Sturzilor94024.773347.3717KN27ji6
YO/EC-383Judeleva93924.120047.8758KN27bv6YOFF-432
YO/EC-384Dealul Vulturul98625.770047.7242KN27vr6
YO/EC-385Aramei93225.166746.3208KN26oh6YOFF-547
YO/EC-386Dealul Pietros94225.904645.7544KN25ws6
YO/EC-387Pleșu91126.203347.2992KN37ch6YOFF-018
YO/EC-388Ghirileu91025.783347.4683KN27vl6
YO/EC-389Ulmoasa90023.555047.7417KN17sr6
YO/EC-390Măgura Arșița89324.157547.8742KN27bu4
YO/EC-391Muncelul Agapia89326.235847.1883KN37ce4YOFF-018
YO/EC-392Răchitașul Mare91726.714245.9975KN35ix6
YO/EC-393Măgura Herbului89024.342547.3992KN27ej4
YO/EC-394Dealul Mare88225.951747.4617KN27xl4
YO/EC-395Piatra Crăpată88026.493346.5283KN36fm4
YO/EC-396Sârghinel88026.420846.7425KN36fr4YOFF-525
YO/EC-397Cota 88988926.294247.0425KN37db4
YO/EC-398Măgura Mare87526.445846.7008KN36fq4YOFF-525
YO/EC-399Pravila87526.474246.2492KN36ff4
YO/EC-400Măgura Pleașa87325.290845.9217KN25pw4
YO/EC-401Zburătoarea86426.333346.8200KN36et4YOFF-341
YO/EC-402Rascului85824.286747.7267KN27dr4
YO/EC-403Dealul Bădeni85525.340046.2258KN26qf4
YO/EC-404Cernegura85226.359246.8983KN36ev4YOFF-341
YO/EC-405Măgura Breaza85024.081747.3358KN27ai4
YO/EC-406Ghergheleu86226.752545.9492KN35jw4
YO/EC-407Pârâul Fântânii84625.424246.0950KN26rc4YOFF-121
YO/EC-408Doșetul84126.374246.8217KN36et4YOFF-341
YO/EC-409Strâmba83923.595047.7042KN17tq4
YO/EC-410Cornetului82726.302545.2867KN35dg4
YO/EC-411Cocoșului82523.579247.7292KN17sr4
YO/EC-412Piatra Vâscului82423.418347.9867KN17rx4
YO/EC-413Dealul Crucii82025.631046.0332KN26ta4YOFF-169
YO/EC-414Blidișel81926.406745.3483KN35ei4
YO/EC-415Nineasa81626.479246.2750KN36fg4
YO/EC-416Dealul Florii81123.704247.4833KN17ul4
YO/EC-417Măgureni79523.735047.4767KN17ul4
YO/EC-418Nereșenu Mare75823.585047.9900KN17tx4
YO/EC-419Cetățelu78424.338347.6808KN27eq4
YO/EC-420Dealul Vimei77723.738347.3875KN17uj4
YO/EC-421Cârlanului79326.777546.0942KN36jc4
YO/EC-422Istrița74926.543345.1192KN35gc4YOFF-248
YO/EC-423Capăta Vest74026.837546.3283KN36kh4
YO/EC-424Higi72824.150047.8308KN27bt4
YO/EC-425Săgeții73024.024247.8492KN27au4
YO/EC-426Lisnău78325.908445.7845KN25ws4
YO/EC-427Salcia71626.318345.2117KN35df4
YO/EC-428Lempeș70325.657145.7232KN25tr4YOFF-246
YO/EC-429Holmul Mare69323.291748.0458KN18pb2
YO/EC-431La Mese68524.361747.2783KN27eg2
YO/EC-432Cozla67926.357246.9662KN36ex2
YO/EC-433Frasinu Mare66423.260847.9633KN17px2
YO/EC-434Dealul Mare66023.354247.4167KN17qk2YOFF-505
YO/EC-435Prâsnelul65123.411747.3925KN17qj2
YO/EC-436Geamăna Mare64823.324248.0158KN18pa2
YO/EC-437La Râpa64724.435047.0283KN27fa2
YO/EC-438Iricău63623.531747.6775KN17sq2YOFF-201
YO/EC-439Jeica62624.528346.9692KN26gx2
YO/EC-440Măgurii62524.525047.0458KN27gb2
YO/EC-441Căpățâna58426.774246.5658KN36jn2
YO/EC-442Dealul Babei58223.199248.0133KN18oa2
YO/EC-443Doroșan56127.267546.5800KN36pn2
YO/EC-444Dealul Măgura53623.362547.9575KN17qw2
YO/EC-445Poiana Neamțului52527.160846.3825KN36nj2
YO/EC-446Chicera Mare50126.768346.6308KN36jp2YOFF-525
YO/EC-447Dealul Jelejnic48023.264247.8858KN17pv1YOFF-156
YO/EC-448Șanțurilor44927.360047.0092KN37qa1
YO/EC-450Pusta39623.165847.9308KN17nw1YOFF-156
YO/EC-451Dealul Tămășeni38323.151748.0142KN18na1
YO/EC-452Dealul Pleșcuța36423.124247.9983KN17nx1
YO/EC-455Rus154025.423347.2708KN27rg8
YO/EC-456Migovan149425.829247.2458KN27vf8
YO/EC-457Titilelor149226.488345.8842KN35fv8YOFF-024
YO/EC-458Șesul Popii148025.522047.1583KN27sd8
YO/EC-459Piatra Arsă143224.758347.7858KN27js8YOFF-023
YO/EC-460Poreica141825.271747.7000KN27pq8YOFF-173
YO/EC-461Zboina Neagră136926.576746.0142KN36ga8YOFF-024
YO/EC-462Țifla132825.835047.1908KN27we8
YO/EC-463Pirieș132026.196746.4358KN36ck8
YO/EC-464Popii131925.660047.2967KN27th8
YO/EC-465Sec131024.064247.6442KN27ap8YOFF-489
YO/EC-466Boului121124.566747.6942KN27gq6YOFF-023
YO/EC-467Roșu119325.541747.7842KN27ss6YOFF-454
YO/EC-468Chițigaia119326.050847.2742KN37ag6
YO/EC-469Laz117924.529247.6908KN27gq6YOFF-023
YO/EC-470Țiua Neagră117326.605845.9900KN35hx6YOFF-582
YO/EC-471Gherghelet115826.253345.4325KN35dk6
YO/EC-472Muncelul Mare115425.692547.4192KN27uk6
YO/EC-473Muncel115326.173346.9683KN36cx6
YO/EC-474Zmeuret113626.127545.3475KN35bi6
YO/EC-475Dosu111526.639245.5558KN35hn6
YO/EC-476Bâtca108925.840047.4725KN27wl6
YO/EC-477Fei107726.070046.1142KN36ac6
YO/EC-478Petra107324.292547.5833KN27do6YOFF-445
YO/EC-479Chicera Mare104923.637547.7983KN17tt6
YO/EC-480Simila107225.686745.2592KN25ug6
YO/EC-481Borcut102524.838347.3700KN27ki6
YO/EC-482Cătiaș101426.290045.3942KN35dj6
YO/EC-483Periciu96624.046747.5908KN27ao6
YO/EC-484Răiuți95926.831745.8317KN35jt6
YO/EC-485Ars89126.364246.7783KN36es4YOFF-525
YO/EC-487Bocului82526.626745.4325KN35hk4
YO/EC-488Pripor82326.187545.2767KN35cg4
YO/EC-489Țigănești81923.462547.9742KN17rx4YOFF-548
YO/EC-490Pițigoi80626.599245.4717KN35hl4
YO/EC-491Prohodiștea80526.306746.9642KN36dx4
YO/EC-492Botacu80026.585045.3525KN35hi4
YO/EC-493Piatra Tojanului79626.739245.7733KN35is4
YO/EC-494Lazuri77026.109245.2342KN35bf4
YO/EC-495Chitlăiele76426.537546.2650KN36gg4
YO/EC-496Goși75526.409245.3708KN35ei4
YO/EC-497Fața Pleșii74924.215447.7732KN27cs4
YO/EC-498La Citate73924.525847.2267KN27gf4
YO/EC-499Runcului73926.150847.3325KN37bh4
YO/EC-500Pepenele73424.154247.4317KN27bk4
YO/EC-501Cărunta71526.817546.4300KN36jk4
YO/EC-502Muncelul Săliștei70923.811747.2550KN17vg4
YO/EC-503Posobești70826.522545.3842KN35gj4
YO/EC-504Delianu69326.995045.7133KN35lr2YOFF-527
YO/EC-505Măgurii66123.802547.2842KN17vg2
YO/EC-506Măgura65325.951745.1608KN25xd2
YO/EC-507Piatra Albă63726.921745.4267KN35lk2YOFF-527
YO/EC-508Momâia63026.893345.9733KN35kx2
YO/EC-509Gropi62824.411747.0925KN27ec2
YO/EC-510Zboiu62726.221745.2433KN35cf2
YO/EC-511Neamț62326.341747.2208KN37ef2YOFF-018
YO/EC-512Căpățâna59126.979245.5283KN35lm2YOFF-527
YO/EC-513Pleșu58926.235045.1608KN35cd2
YO/EC-514Dealul Mare58626.698347.4925KN37il2YOFF-507
YO/EC-515Piatra Bogdănești58426.078345.1467KN35ad2
YO/EC-516Holm55526.825847.5092KN37jm2YOFF-264
YO/EC-517Harșa52123.840846.9575KN16ww2
YO/EC-518Bahna50926.750046.7633KN36js2
YO/EC-519Scoruș44626.286545.0331KN35da1
YO/EC-520Seciu40626.052545.0317KN35aa1
YO/EC-521Viile36323.120048.0250KN18na1
YO/EC-522Buhăescu Mare226824.635447.5854KN27ho10YOFF-310
YO/EC-523Rabla191224.668247.4933KN27il8YOFF-310
YO/EC-524Tătarca168925.284646.7004KN26pq8YOFF-215
YO/EC-525Cota 1654165425.626747.2467KN27tf8
YO/EC-526Capul Beneșului158724.857447.4681KN27kl8
YO/EC-527Cota 1576157625.538747.4581KN27sk8YOFF-170
YO/EC-528Piscul Negru154226.313345.8404KN35du8
YO/EC-529Piatra Sură152525.929246.9425KN26xw8YOFF-003
YO/EC-530Piciorul Caprei152026.453545.5736KN35fn8YOFF-375
YO/EC-531Tichirețu147726.525345.8414KN35gu8YOFF-024
YO/EC-532Pietrele Însurate147626.519445.6507KN35gp8
YO/EC-533Stregior147224.206547.5475KN27cn8YOFF-445
YO/EC-534Preluca Dârmoxa147025.040747.6289KN27mp8
YO/EC-535Muncel146625.011247.6203KN27mo8
YO/EC-536Tomnatecul Mic145325.405047.6650KN27qp8YOFF-454
YO/EC-537Bâtca Neagră143925.535447.4239KN27sk8
YO/EC-538Razemul Calului143425.904247.1775KN27we8
YO/EC-539Ghilcoș140825.813346.7822KN26vs8YOFF-004
YO/EC-540Bâtca Neagră139825.933646.9310KN26xw8YOFF-003
YO/EC-541Paltinului137526.280845.5858KN35do8
YO/EC-542Alunișul136525.687547.3250KN27uh8
YO/EC-543Cota 1339133925.131747.7525KN27ns8
YO/EC-544Ploscea132125.240847.7675KN27os8YOFF-173
YO/EC-545Vâjii131024.346747.8667KN27eu8YOFF-023
YO/EC-546Piatra130026.698145.6299KN35ip8
YO/EC-547Aluniș129425.189347.7188KN27or6
YO/EC-548Bronei129225.790045.3850KN25vj6
YO/EC-549La Grădină129126.552845.9229KN35gw6YOFF-024
YO/EC-550Batușan129025.699947.3733KN27ui6
YO/EC-551Botița Mică128126.194945.6111KN35co6
YO/EC-552Tisarul Mare126826.556545.9338KN35gw6YOFF-024
YO/EC-553Frântura Șistocilor126626.276445.5396KN35dm6
YO/EC-554Bâtca Neagră124025.866746.7943KN26wt6
YO/EC-555Zimbrul123425.039947.2432KN27mf6
YO/EC-556Muncel123425.353347.6325KN27qp6
YO/EC-557Stânișoara122424.503347.8717KN27gu6YOFF-023
YO/EC-558Vârful Mare121826.038347.1475KN37ad6
YO/EC-559Carâmbului120826.658345.5983KN35ho6YOFF-312
YO/EC-560Măgura120225.552847.5935KN27so6YOFF-173
YO/EC-561Cota 1197119726.525445.8975KN35gv6YOFF-024
YO/EC-562Cota 1196119625.888945.2954KN25wh6
YO/EC-563Crainicul119226.089647.1479KN37bd6YOFF-018
YO/EC-564Higea117823.866447.6482KN17wp6
YO/EC-565Bâtca Chica Baicului117425.995646.9646KN26xx6
YO/EC-566Muncelul Mic116825.701447.4013KN27uj6
YO/EC-567Cota 1138113825.890847.3350KN27wi6
YO/EC-568Cota 1136113625.697547.4925KN27ul6
YO/EC-569Grețeș112125.722446.6139KN26uo6
YO/EC-570Arsenie111526.439745.4388KN35fk6
YO/EC-571Cota 1110111026.465345.4464KN35fk6
YO/EC-572Chicera Neagră109125.466847.7469KN27rr6
YO/EC-573Musca108726.189247.0517KN37cb6YOFF-018
YO/EC-574Nemernicul108425.765045.2450KN25vf6YOFF-491
YO/EC-575Minciul108124.489247.8083KN27ft6YOFF-023
YO/EC-576Cota 1071107125.751947.7001KN27vq6
YO/EC-577Edera102226.322146.4301KN36dk6
YO/EC-578Havad101925.673445.8948KN25uv6YOFF-169
YO/EC-579Țiganca100526.266747.0383KN37da6
YO/EC-580Zamura99326.093645.3203KN35bh6
YO/EC-581Cota 98598526.229246.9850KN36cx6
YO/EC-582Cota 98198124.168647.6480KN27cp6YOFF-445
YO/EC-583Gârbova97826.800845.6792KN35jq6YOFF-221
YO/EC-584Pleșa95125.808147.6413KN27vp6
YO/EC-585Alunișului91525.662847.8735KN27tu6
YO/EC-586Babele89826.386746.7350KN36er4
YO/EC-587Secătura89324.019247.5611KN27an4
YO/EC-588Comorii89126.128247.2957KN37bh4YOFF-018
YO/EC-589La Tău87024.311447.3909KN27dj4
YO/EC-590Răchitaș86626.790045.7183KN35jr4
YO/EC-591Huța84525.589747.8765KN27tv4
YO/EC-592Stâna lui Chiolpan84526.846845.7231KN35kr4
YO/EC-593Bisericii84026.091946.9665KN36bx4
YO/EC-594Pietrosul83825.074246.2317KN26mf4YOFF-547
YO/EC-595Măceșul81625.829245.1525KN25vd4
YO/EC-596Fața Ostrovului80926.343346.8775KN36ev4YOFF-341
YO/EC-597Dealul Cetății80625.121746.1392KN26nd4YOFF-408
YO/EC-598Leșnicului80224.124247.8133KN27bt4
YO/EC-599Gherghelău78525.183346.1083KN26oc4YOFF-408
YO/EC-600Secăturile78423.936747.2692KN17xg4
YO/EC-601Satului78425.254045.7356KN25pr4
YO/EC-602Pietricele76824.131947.7068KN27bq4YOFF-445
YO/EC-603Hotarele76524.235747.3232KN27ch4
YO/EC-604Sinioara75524.805046.8017KN26jt4
YO/EC-605Fagul Rupt75224.980846.3667KN26li4
YO/EC-606Vârtoapele74724.372547.4124KN27ej4
YO/EC-607Piatra Cislăului73726.441745.1875KN35fe4
YO/EC-608Cetățuia71026.036145.2708KN35ag4
YO/EC-609Curmătura71026.833345.7808KN35ks4
YO/EC-610Măgura70424.299247.3167KN27dh4
YO/EC-611Dealul Uila69724.617546.9442KN26hw2
YO/EC-612Chiuz68723.667547.6983KN17uq2
YO/EC-613Cordova67724.977546.4450KN26lk2YOFF-478
YO/EC-614Dumbralivezi63924.094447.0313KN27ba2
YO/EC-615Gorganul61926.415046.8468KN36eu2YOFF-525
YO/EC-616Toci61823.652547.3083KN17th2
YO/EC-617Cota 61461424.365847.0558KN27eb2
YO/EC-618Cânepăria61326.929246.2442KN36lf2
YO/EC-619Copârcea61223.268348.0317KN18pa2
YO/EC-620Hălăului61123.515947.4099KN17sj2
YO/EC-621Ceaslăș59623.273348.0125KN18pa2
YO/EC-622Mielăriei58323.677547.3125KN17uh2
YO/EC-623Boiștea58326.427547.1850KN37fe2
YO/EC-624Bobeica58024.284247.0692KN27db2
YO/EC-625Galumb57924.126947.2850KN27bg2
YO/EC-626Chicera56723.973346.9969KN16xx2
YO/EC-627Ciuha54624.465746.9292KN26fw2
YO/EC-628Pietricica52826.380446.9286KN36ew2
YO/EC-629Gâlma46326.680045.3317KN35ih1
YO/EC-630Rotunda41727.621547.0344KN37ta1YOFF-320
YO/EC-631Ascuțita40223.186747.9417KN17ow1
YO/EC-632Movilița39927.515046.9758KN36sx1
YO3RAM
Latest posts by YO3RAM (see all)
Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...

About YO3RAM

Pasionat de electronică și radio încă de pe băncile școlii...

12 Comments

 1. Salut,
  Felicitari pentru articol, mi-a placut foarte mult.
  O sa incerc sa-ti dau cateva idei despre echipamentul necesar pentru activarile SOTA din mica mea experienta:
  Statii radio: Yaesu -817/818 (817 este cea mai populara pt SOTA)
  Elecraft – KX2/KX3
  Xiegu – G1M/X5105/G90/X108
  Icom – asteptam varianta 705
  Antene: linked dipole, EFHW, GP
  Acumulatori: toate variantele de peste 2,5 Ah – LiFePo, LiPo, SLA/AGM, acumulatori 1,2v/18650 inseriati.
  Pentru varfurile mai mari de 2500m recomand doar o portabila in 145/432 MHz si J-pole antena realizata din panglica de 450 Ohmi.
  Sa stii ca personal nu cunosc activatori care folosesc mai mult de 20W, iar eu nu am folosit mai mult de 5W in expeditiile mele.
  Pentru alte detalii te rog sa ma contactezi.
  Florin YO9IPF

  Rating: 5.0/5. From 5 votes.
  Please wait...
  • Multumesc pentru sfaturi si recomandari. Imi doresc sa fac activari doar in HF. Ma intreb oare cat de departe as putea ajunge, inteligibil (4-5,8 macar) cu doar 5w in scurte? Incerc sa imi fac un setup pentru scurte, oricum inca nu am statia, chiar de-ar fi sa fie 817… 705 de la Icom inca nu e aprobata de autoritati in multe state, si banuiesc ca va fi foarte scumpa. Pana mai strang niste banuti am timp sa ma mai gandesc si la antene (home made) si pentru ce benzi de frecvente. Mi-ar placea sa lucrez in 7, 14, 21 si 28Mhz pentru ca sunt benzile mai neinghesuite. In 80m trebuie antene prea lungi ca sa poata fi carate pe munte. In orice caz, inca nu am tot ce-mi trebuie, poate pana la vara sa le strang pe toate… Multumesc inca odata pentru sfaturi. Am sa va contactez si pentru alte recomandari.

   73 de YO3RAM, Edi

   Rating: 5.0/5. From 1 vote.
   Please wait...
   • Ma intreb oare cat de departe as putea ajunge, inteligibil (4-5,8 macar) cu doar 5w in scurte?”
    Un singur exemplu iti dau: ieri 08 dec cu 5W, Yaesu FT-817, efhw antena 20m monoband, de pe YO/EC-510 am fost auzit in USA cu 57 realizand un qso cu KD1CT

    Rating: 5.0/5. From 2 votes.
    Please wait...
    • Pai, in cazul asta e de bine, la 5w presupun ca statia nu consuma mai mult de 3-4 A, iar asta imi permite o baterie mai mica… Dar oare n-au fost conditiile mai bune de propagare? Adica, sa fi fost un caz izolat… Zic… Nu te supara, dar incerc sa-mi fac o idee mai clara… QRP-ul mi se pare un trend foarte frumos pe care l-as urma si eu, dar conditiile pentru a atinge DX-uri sunt foarte stricte. E adevarat ca pentru 4 QSO-uri cate am nevoie pentru un varf, cred ca e destul de lejer, dar as vrea sa ajung si in alte continente cu SOTA, nu doar Romania si imprejurimi…

     No votes yet.
     Please wait...
 2. Rapunsul meu pentru tine este acesta:
  – daca iti doresti SOTA pentru ca asta iti place fa-o cu drag si surprizele vor fi pe masura ambitiilor tale
  – daca iti doresti DX-uri atunci trebuie sa te pregatesti intens pe o alta directie si aici las pe altii sa te indrume, statii radio de top, antene cu castig, studii de propagare, foarte multa experienta si multe, multe altele.
  Si in incheiere cu precizarea ca va fi ultima replica: treci la activat varfuri de munte si mai discutam dupa aceea, chiar insist sa-mi comunici cum s-au desfasurat! 🙂
  73 de Florin YO9IPF

  Rating: 5.0/5. From 4 votes.
  Please wait...
  • Multumesc mult. Apreciez ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi. Am sa te anunt dupa activarea primului varf.
   73 cu drag, Edi YO3RAM

   Rating: 5.0/5. From 2 votes.
   Please wait...
 3. Salut,
  Un prim sfat ar fi sa mergi impreuna cu alt/alti radioamator(i) intr-o activarea SOTA sa vezi ca nu ai nevoie chiar de zeci de W la emisie.
  Aminteai de benzile superioare, cel putin iarna ele sunt destul de moarte, in functie de momentul zile cam banda de 14MHz este folosita, mai ales ca pica bine in Europa de Vest unde poti avea multi vanatori.
  Pentru acumulatori, ia in calcul si LiFePO4, daca vrei sa activezi in sezonul rece. Sunt mai voluminosi fata de LiPo, dar furneaza curent si la temperaturile de iarna. Atentie insa la raportarea tensiunii, pentru ca nu scad propotional cu gradul de incarcare.
  Daca ai/iti faci setup pentru unde scurte si il poti cara, ia-l cu tine pe munte. Am parcurs in octombrie creasta Fagarasului si din 11 varfuri SOTA urcate, pe 9 am gasit cel putin un corespondent si pe 7 am gasit 4 si am reusit sa le activez in VHF/UHF cu 5W si antena Yagi si strigat minim 30minute, poate si 1h pe unele varfuri: Dara si Vanatoarea lui Buteanu. Scopul principal era parcurgerea crestei pentru mine, asa ca pe langa multe altele din rucsac nu era loc de statie pentru unde scurte, antena.
  De analizor de antena nu ai nevoie in general pe varf, un SWR metru ai si pe FT857 si KX3 si nu ai multe locuri unde sa ai probleme la antena. O banda de izoler, un cutit bun sunt mai importante.
  Pentru log, daca mergi iarna: creion (nu pix) si hartie sa poti scrie si cu manusile pe maini si sa nu inghete pasta. In sezoanele mai calde(pe varfuri) VK port a log http://vk3zpf.com/vk-port-a-log
  Sunt multe varfuri de munte care nu sunt SOTA, una din reguli e sa existe o sa de minim 300m intre 2 varfuri SOTA, si aici spre exemplu vf Vistea Mare “pica” in raport cu vf Moldoveanu.

  Rating: 5.0/5. From 2 votes.
  Please wait...
  • Salutare,
   Multumesc mult, mi-ai dat niste informatii foarte bune. Nu stiam de “VK port a log”, am sa-l iau in calcul. De baterii LiFePO4 am auzit, am vazut si niste review-uri ale unor radioamatori pe youtube care erau foarte multumiti de ele, insa la noi inca n-au aparut, trebuie facuta comanda afara… Nu stiam ca benzile superioare sunt destul de moarte iarna… dar oare benzile de 80 sau 40m cum se comporta? De la field day am observat ca merg bine seara pana mai tarziu in noapte si dimineata foarte devreme pana spre pranz. KX3-ul e cam scump pentru mine, cel putin deocamdata. Da, eu vreau sa activez in HF, cred ca ma voi orienta spre banda de 14Mhz pentru antena. Ori dipol inverted V ori o verticala. Pai… multumesc mult inca o data pentru raspuns si poate ne intalnim pe vreo creasta, ar fi frumos. 73 de YO3RAM

   Rating: 5.0/5. From 1 vote.
   Please wait...
   • Acumulatori cu LiFePO4 se gasesc si pe la noi, dar se pot comanda/aduce si de prin Germania, Nu mai suntem in timpul comunismului.
    Asa e, pe banda de 3.5MHz nu te poti baza in mijlocul zilei. Pentru 14MHz ai sanse mai mare de facut QSO-uri si uneori mai merge si banda de 7MHz.
    Pentru 14MHz cu o undita de 6m si un suport pentru ea cel mult, nu are rost sa te complici cu trepied, pentru ca gasesti cativa bolovani sau un arbust/copacel de care sa iti legi/prinzi primul segment de undita poti face o veriticala ok cu 3 contragreutati la 45de grade. Pentru 7MHz poti incerca si un inverteed V. Dar tine cont de inaltimea ta.
    Eu scriu din ce am vazut la altii cu care am mai fost in activari (YO8SEP, YO8SSH YO8AZQ), eu toate activarile le-am facut in VHF si UHF cu portabila (Kenwood THD72 sau Yaesu FT1D), am doar cateva QSO-uri in SOTA si pe scurte.
    Pentru scurte si nu doar astept si eu ICOM705, dar sa vedem preturi, consum la receptie, etc. Si KX2 este laudat pentru receptie si bineinteles exista si varianta low-cost uBitx, pentru care gasesti si carcase si nu este foarte mult mai surda fata de un FT857D.

    Rating: 5.0/5. From 2 votes.
    Please wait...
    • Da, am vazut si eu Icom-705-ul, pare foarte simpatica, insa vom vedea pe la ce pret se invarte… Incet incet am sa ma lamuresc cu toate, iar dupa prima activare deja imi dau seama ce si cum. Multam si tinem legatura. 73, toate cele bune!

     Rating: 5.0/5. From 1 vote.
     Please wait...
 4. Mircea Craciun, YO8XCM

  Salutare, eu in activarile SOTA folosesc un FT-817, o undita de 7m si o antena linkedipole de la sotabeams.uk ce este foarte usoara si merge in 7mhz si 14mhz in conditii foarte bune. Parerea mea este sa nu te complici cu statii de puteri mari, 5w sunt suficienti ! Am activat anul trecut varful Postavaru in 20m, si cand am ajuns la cabana am constatat ca statia era setata pe 2.5 W !
  Bateria interna de la FT-817 este suficienta pentru o activare, eu mai am cu mine si o baterie externa de 4400mAh cu Li. Iau si portabila cu mine (un FT-65) cu toate ca in 2m si 70cm eu nu prea am avut bafta de QSO-uri pe varfuri.. Baza raamne tot undele scurte. Daca vrei sa te joci cu antene poti sa iti faci si un EFHW pt 20m, eu am folosit unul intr-o activare….
  Succes !

  Rating: 5.0/5. From 2 votes.
  Please wait...
  • Multumesc pentru sfat, am sa ma gandesc la toate pana fac rost de bani pentru statie, deoarece intre timp am fost nevoit de imprejurari sa vand statiile pe care le aveam… Cu drag, tinem legatura!

   Rating: 5.0/5. From 1 vote.
   Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*