Simulare Examen Electrotehnică cls. a II-a

Unealta evolueaza si pentru clasa a II-a. Foarte utila celor ce vor sa recapituleze cunostintele de electrotehnica pentru a participa la examenul pentru clasa a II-a (CEPT HAREC). Este vorba de un simulator de examen cu intrebari aleatorii din programa ANCOM pentru clasa a II-a (intrebarile notate cu C, D, E si F din documentul oficial).

Simulatorul afiseaza 20 intrebari (aceasta este cerinta la examen) din care trebuie sa raspundeti corect la minimum 15. La acest simulator nu exista barem de timp, insa la examenul real aveti la dispozitie aproximativ 60 de minute.

Daca doriti sa efectuati un alt set aleator de intrebari va recomand sa dati SHIFT+REFRESH acestei pagini. In documentul oficial sunt 301 intrebari pentru clasa a II-a (CEPT HAREC), asa ca aveti de unde sa va instruiti si sa recapitulati materia pentru examen.

Succes (sau bafta, ca fir intins nu se potriveste)!


Simulator examen radioamator clasa a II-a (CEPT-HAREC)
Trebuie sa raspundeti corect la 15 din 20 intrebari.
Succes!


1. 11C24N/ Un transformator ideal conectat la o reţea de 200Vca consumă în primar un curent de 0,1A când alimentează în secundar o sarcină rezistivă de 2000 Ω. Cum este raportul său de transformare (ridicător; coborâtor)?

 
 
 
 

2. 06C17J/ Un semnal dreptunghiular este încadrat între nivelele 0V şi -5V. Cum sunt repartizate armonicele în spectrul său?

 
 
 
 

3. 02C12/ Curentul electric prin interiorul unei surse care debitează o putere oarecare circulă:

 
 
 
 

4. 07C82K/ Care este principiul de funcţionare a “dip-metrului”?

 
 
 
 

5. 11C18/ Care este avantajul principal al utilizării semnalului SSB în locul DSB?

 
 
 
 

6. 13C32L/ Ce caracter (inductiv sau capacitiv) are reactanţa la bornele unui circuit rezonant paralel LC la frecvenţe mai mari decât frecvenţa de rezonanţă proprie?

 
 
 
 

7. 09C23L/ Cine este parametrul “AL” la un miez toroidat din ferită?

 
 
 
 

8. 03C93/ Şocul de RF bifilar pe ferită montat la borna de antenă a receptorului TV perturbat (braid-breaker) reduce efectul perturbatorilor:

 
 
 
 

9. 01C43/ În ce scop este folosită de obicei purtătoarea la recepţia unei emisiuni A3E?

 
 
 
 

10. 11D54M/ Cât este deviaţia maximă de fază însoţitoare a unui semnal NBFM modulat cu o frecvenţă de 5kHz şi o deviaţie maximă de frecventa de 5kHz?

 
 
 
 

11. 19C26L/ Care din simbolurile din figură reprezintă o tetrodă MOS cu canal P?

 
 
 
 

12. 07C36K/ În care din schemele de oscilatoare LC cunoscute reacţia se obţine printr-un divizor inductiv? (Alegeţi răspunsul cel mai complet.)

 

 
 
 
 

13. 09C25M/ Care este aplicaţia cea mai răspândită pentru diodele PIN?

 
 
 
 

14. 07C24M/ Un transformator ideal conectat la o reţea de 200Vca, alimentează în secundar filamentul unui tub electronic care consumă 100 W. Ce curent se consumă de la reţea?

 
 
 
 

15. 01D81L/ O bucată de cablu coaxial de lungime l este lăsată în gol la un capăt, iar la celălalt, cele două conductoare sunt conectate împreună formând o mică buclă, cu care se cuplează un dipmetru. Ce lungime electrică are bucata de cablu la frecvenţa cea mai mică pentru care se obţine un dip la aparat?

 
 
 
 

16. 14E31/ Cât este rezistenţa echivalentă Rb la bornele circuitului din figură?

 
 
 
 

17. 13C12L/ La bornele unei baterii de acumulatoare cu tensiunea electromotoare E=10V şi cu rezistenţa internă Ri=5Ω se conectează o sarcină reglabilă Rs. Cât este puterea maximă PM ce se poate obţine pe sarcină prin reglajul lui Rs?

 
 
 
 

18. 10C62/ Una din figuri prezintă diagrama de radiaţie în plan vertical a antenei verticale cu înălţimea de 5/8λ. Care este aceasta?

 
 
 
 

19. 13D54M/ Cât este deviaţia maximă de fază însoţitoare a unui semnal NBFM modulat cu o frecvenţă de 1,25kHz şi o deviaţie maximă de frecventa de 5kHz?

 
 
 
 

20. 10C12K/ O baterie de acumulatoare are o tensiune de mers în gol de 24V, dar la un curent în sarcină de 1A, tensiunea la bornele sale scade la 22V. Cât este rezistenţa internă echivalentă a bateriei?

 
 
 
 



Comments are closed.