Radio târg la YO7KFA

– Mai Edi (eu), hai sa mergem la Pitesti in weekend, mai exact sambata.

– Mergem, dar cu ce ocazie Dragos (YO3IVA)?

– Pai, e targ de radioamatori!

– A, super, gata, hai!

Si uite asa, sambata ne-am trezit devreme ca sa ajungem in jurul orei opt la Pitesti, intr-o locatie splendida pe malul Argesului si anume la sediul Radioclubului YO7KFA. “Simpozionul si Targul Radioamatorilor”, pentru ca asa s-a numit evenimentul a fost organizat de Clubul Scolar Municipal Pitesti cu ocazia sarbatoririi de catre oficialitati, a 635 de ani de atestare documentara a orasului, in cadrul “Zilelor Municipiului Pitesti”.

Personal m-am bucurat de reintalnirea cu radioamatorii, pe care de obicei ii aud doar in eter sau pe diverse retele sau repetoare. Desigur, au fost si amici sau prieteni cu care ma vad mai des. Mi-a placut atmosfera calda a reintalnirii, iar vremea a tinut cu noi.

La targ, destul de multe lucruri bune, utile isi asteptau noii proprietari. Printre expozanti au fost si cei de la HamRadioShop, de altfel nelipsiti de la orice intalnire a radioamatorilor. Eu am gasit pentru una dintre statiile mele, cateva mufe si cabluri de alimentare si de programare. Am mai luat o carcasa printata 3D pentru “nodul Rolink”, un Raspberry Pi si un SDR pentru o viitoare aplicatie.

Au fost destule pentru toti… Bani sa ai pentru cate chestii interesante gasesti la asemenea targuri. As fi vrut sa mai iau si vreo doua condensatoare variabile de 300-500 pF pentru un transmatch manual, insa le-am lasat pentru alta ocazie. Au fost si cateva surse liniare de amperaj mare pentru statiile de unde scurte. M-au impresionat cateva amplificatoare de radiofrecventa pe tuburi (lampi) de puteri mari.

Dar cel mai mult s-a simtit necesitatea nostra spirituala de a socializa, de a ne reintalni sau de a intalni oameni noi. S-au intalnit “scurt-istii” cu “tetr-istii”, “dmr-istii” cu “rolink-arii”, “ftopt-istii” cu “ukavel-istii”. Dar a fost frumos! Am povestit, am stat de vorba despre mici probleme tehnice, despre ocupatii, despre planuri de viitor. Ne-am bucurat foarte mult atat de noile cunostinte cat si de revederea cu cei cunoscuti.

O sambata placuta de mai, petrecuta cu amici radioamatori la un banal targ ne-a facut mai fericiti (cred ca) pe toti cei prezenti. La cat mai multe intalniri de acest fel! Si ii asteptam si pe cei care n-au putut sa ajunga din varii motive. Nici nu stiu ce au pierdut.

YO3RAM
Latest posts by YO3RAM (see all)
Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

About YO3RAM

Pasionat de electronică și radio încă de pe băncile școlii...

2 Comments

 1. 73 de YO3IVA 😀

  Rating: 5.0/5. From 2 votes.
  Please wait...
  • Multumesc pentru apreciere!
   73 de YO3RAM, op Edi

   No votes yet.
   Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*