Repetorul Tetra

In weekendul ce tocmai a trecut cativa radioamatori entuziasti au ajutat la relocarea repetorului Tetra situat in Bucuresti pe terasa unui bloc de 17 etaje in sectorul 3. Mai exact am ajutat la activitati cum ar fi schimbarea antenei, tragerea cablurilor pentru curent electric de 220v si a cablurilor de retea, pozarea cablurilor de antena si a celor de curent si retea invelite in copex pe marginea zidurilor si montarea catorva utilaje in cutia panoului de control.

Am avut noroc de o zi frumoasa, chiar mult prea calduroasa de decembrie in care s-a lucrat cu placere si fara stres. Alin, vecinul si prietenul nostru de la etajul 17 ne-a incantat cu o carafa de cafea. Am luat si cateva pauze binemeritate. Am mai invatat cate ceva, am facut schimb de experienta, una peste alta s-a facut treaba buna intr-o atmosfera placuta.

Cei ce au dat o mana de ajutor in proiectul initiat de YO3IVA – Dragos, in aceasta zi minunata sunt: YO3GSK – Marian, YO4OMG – Mirel, YO3IPT – Octavian, YO3HAF – George, YO3GON – Vasile, YO3ACQ – Bogdan, YO3AAU – Dragos si eu, YO3RAM – Edi. Va multumesc tuturor pentru implicare atat in numele lui Dragos cat si in numele meu.

Cateva date tehnice despre acest repetor Tetra:

QTH Locator: KN34BK

Tetra ID: 2263000

Tip repetor: MTM5400 TETRA

Bucuresti: 431.300 Mhz (latime de banda 25khz)

Antena: Omni 3dB

Putere: 10 W

Romania MCC 901 / MNC16383 GSSI1

Acoperire: București

Conectat in reteaua: Tetra DL DA-DD DF-DH DJ DK DP – Germany și OE – Austria

Modulatie π/4-DQPSK plus π/8-D8PSK

SVXReflector

SVXReflector – DACH Master

Mai multe info despre Tetra aici. Se poate asculta pe SDR# cu acest plugin.

Responsabil: YO3IVA

 


Update 25-26.12.2019:

Am venit cu YO3IVA in zilele libere de sarbatori ca sa vedem de ce nu merge internetul, pentru o aplicatie care controleaza un arduino. Evident ca problema era de la alimentare care era prea slaba. Am inlocuit routerul cu altul care functioneaza in parametri. L-am configurat si acum avem net, insa au aparut alte mici probleme de programare… pe care urmeaza sa le rezolvam. Daca pica curentul statia continua sa functioneze pe baterii, insa cand revine curentul, arduino incearca sa se conecteze la internet insa routerul abia a pornit si el si ii trebuie un timp pana sa dea internet pe wifi. Deci rezolvarea e o bucla de intarziere (timer) in programul de arduino. Iar cand porneste, arduino comanda niste relee care ar trebui sa aibe starea inversata fata de cum e acum. Deci cum am spus, chestiuni de programare… Le vom rezolva in timp.

Ma bucur ca am putut sa ajut si sa contribui la buna functionare a repetorului, desi nu folosesc Tetra si nici nu stiu prea multe despre acest sistem.

YO3RAM
Latest posts by YO3RAM (see all)
Rating: 5.0/5. From 6 votes.
Please wait...

About YO3RAM

Pasionat de electronică și radio încă de pe băncile școlii...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*